1. 1

  Er zijn momenteel weinig landen waar er geen problemen zijn ..
  Dus, ja, ook in Duitsland.
  Zelfs Zwitserland.
  Het is niet omdat er momenteel miljarden belastingscentjes in deze probleemsector worden gestoken, dat daarmee een krach afgewend is.
  De kans op een krach, wereldwijd blijf tot nader order zeer reëel.

  Maar uiteraard hoop ik, met u dat ik ongelijk mag krijgen.

 2. 3

  Op het oog lijkt het een goeie deal van Bos (relatief voor een prikkie) en moet gezegd: een uitstékend media optreden…in België denken ze daar echter anders over: (via de radio) uitlating(en) Bos hebben de onderhandelingspositie van Belgische regering met BNP- paribas geen goed gedaan. Een op het oog betrouwbare partner maar de woedend massaal stakende Belgische belastingbetaler de pineut, op slag bancair een dwergstaat, halen b.v. ook al hun energie uit het buitenland…en als de pralines maar blijven smaken nietwaar:

  http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=BA21CFQC&kanaalid=39

  Ierland, Griekenland, Duitsland opereren met allerlei garanties en participaties op eigen houtje tot woede van andere Europese lidstaten. Maar gelukkig, de G4- landen gaan in ieder geval de éigen financiële sector met éigen middelen steunen en individuele acties gezamenlijk coördineren (een (Europees) noodfonds komt er dus niet). Is alleen Nederland weer geen lid van, van de G4. Hè, wat jammer nou. ING (koers (11:00) 11% gekelderd) en Rabo beginnen reeds te sputteren, de storm is nog lang niet uitgewoed natuurlijk.

  Kwestie van wie het verst kan pissen.

  Nederland uit het hol gedemarreerd, Belgen uitgepist rijdend met vierkante wielen, korte termijn Waan van de Dag flikker op met Europa- politiek gezellig achter Eigen Volk Eerst- gordijnen een ouderwets potje Risk.

  Maar ook Bós kan niet constant zessen blijven gooien.

  Daar…wie volleg.

 3. 4

  Wat eraan zit te komen (en waarom er nu geen eenduidig optreden is van de EU-landen): een land als duitsland heeft geen zin om mee te betalen aan de huizenzeepbel in spanje of andere zuidelijke staten; daarom is het ‘ieder voor zich’.

  Overigens wordt er met name vanuit de britse hoek gespeculeerd dat dit de euro onder stress zet. Wens is de vader van de gedachte, enzo.

 4. 5

  @3: Ach, de Duitse economie is voor de EU too big too fail, dus als Merkel het zelf niet opgelost krijgt, denk ik dat de EU alsnog wel bijspringt. Of anders laat Merkel ohne Genähmigung wel extra Euro’s printen in Frankfurt om tegen het bankwezen aan te smijten.

  @4: Het valt me op dat uit Spanje en Italie nog relatief weinig geluiden komen over de crisis. Dat de Euro onder druk komt, ligt ook wel voor de hand, de vraag is alleen of dat meer druk is dan de Pond te verduren krijgt.