1. 1

  Les 1 uit het handboek “Hoe bereik je monotoon effectief nagenoeg ongezien een finale”: een vrije trap van Ballack, eine spritze im arsch der Schweinsteiger (2, 3 tempoversnellingen) en een bevlieging van Llahm …maar gewoon een Duitsch paspoort is vaak ook al voldoende.

  Kennen ook geen schaamte verder hè…Duitsers. Ik zie ze er nog voor aan de afscheidsbenefiet voor b.v. Rüstu of Nihat met 8 – 0 te versjteren.

  De UEFA en FIFA zouden eigenlijk meteen herstelbetalingen moeten invoeren.

 2. 3

  En de Duitsers de minsten van de 8 kwartfinalisten. Mooie pot maar wat een vette mazzel dat die Turk uitgleed toen de mofjes de beslissende maakten. Slechte keepers ook. genoten van de passie en wilskracht van de Turken die veeeeeel beter waren. In het eerste kwart van de wedstrijd kwamen de mofjes er helemaal niet aan.

  Idd YP met 8-0 versjteren; ze hebben verdorie nog niet genoeg naar de bliksem geholpen met hun humorloze, kapitalistische, disziplinierte koppen. En dan heb ik het nog helemaal niet over verdwenen fietsen en een Hollandse kust vol valkuilen…..Maar ze hebben wel mooie dochters; dat dan weer wel.

 3. 4

  Om even een einde aan de subjectiviteit (en het uiten van de minderwaardigheidsfrustraties) te maken: De Duitse ploeg was inderdaad duitser dan de Turkse. Sterker nog van een derby kan geen sprake zijn: Van de huidige Turkse selectie speelt er precies 1 in de Duitse competitie, van de Duitse selectie wel 19.

  Daarop aanhakende: Alle halve finalisten bestaan uit ploegen waarvan minimaal driekwart (oke, Turkije 74%) van de spelers in de eigen competitie speelt. Bij de meeste uitgeschakelde ploegen (waaronder Nederland) is dat percentage aanmerkelijk lager.

 4. 5

  En dan de Duitsers Turkser dan Turken Grobbo?

  Hemeltjelief de wereld op z’n kop hij moet niet gekker worden. Lopen ook nog 2 halve Polen in (Podorowski en nog een). Tering. Maar het biér, het bier blijft toch wel gewoon Duits?

  Ja dick, zag van ’t weekend een dikke Duitse Turk nog wat onbeholpen en onwennig graven. Ik zei tegen die worstennek alleen maar dat hij zijn put met vlaggetjes moest markeren zoals een goeie Duitser betaamt. Gaat ie me daar toch ineens als een ware Atatürk tekeer, je had die kinderen moeten zien… een Goelag meneer.

 5. 6

  @ 4. Als Nederland zou bestaan ui minimaal 3/4 spelers uit eigen competitie, hadden ze zich bij lange na niet gekwalificeerd. Spanje is ook een sterke competite. De Russen en Turken (krijgen ook enorm goed betaald) spelen NOG in eigen land. Niemand wil bijna die Duitsers bovendien krijgen ze in de Bundesliga ook heel goed betaald.

  Grieken, Zweden en Italianen en wie allemaal nog meer, zullen ook wel aan die 75% komen.
  Maar wat is je punt?

  En minderwaardigheidsfrustraties, oh?! Bij mij niet heb liever niets met dat spul te maken. Je bedoeld zeker minderwaardige (Rudi Carell en snol de Mol-humor?)

 6. 9

  @5: Het ligt ietsje genuanceerder. Zowel Podolski als Klose hebben Duitse voorouders. De tweede wereldoorlog heeft hun ouders/grootouders tot Polen gemaakt (omdat ze weigerden om, zoals de meeste Duitsers, van hun geboortegrond afgejaagd te worden). Hun families hebben echter, toen dat mogelijk werd door het kraken van het ijzeren gordijn, alsnog besloten naar hun moederland terug te keren.

  Als je dan wil zeuren over een buitenlandse Duitser, doe het dan over Kuranyi, de Braziliaan met Hongaars bloed. Maar goed, zo hebben ze bij de Turken ook Marco Mehmet Aurélio Brito Dos Prazeres.

 7. 10

  @8 De Portugezen waren voor velen favoriet en hebben prima in de poule gespeeld. Zitten ook echte toppers bij, zowel in de aanval als de verdediging. Maar net zo slap als Nederland idd toen het erop aan kwam. Had net een verhaal van de hele goede joernalist Auke Kok gelezen over 1992 in Denemarken. Toen leden ze aan zelfoverschatting met een geweldige selectie. Misschien wel iets Nederlands.

 8. 14

  @6: Van de Zweden spelen er 6 van de 23 in eigen competitie, van de Grieken 14. Die halen dus de driekwart bij lange na niet. Van alle 12 niet halve finalisten heeft alleen Italie meer dan 2/3e spelers uit eigen competitie in de selectie. Van alle 4 wel halve finalisten heeft alleen Turkije (net) geen 3/4e van de spelers uit eigen competitie. Ik maak overigens geen punt, ik doe een opvallende observatie.

  Verder wat je frustraties betreft spreekt de tweede alinea van #3 boekdelen.

 9. 15

  @13: Ik bedoelde alleen te wijzen op #5, die suggereert dat het om ingehuurde buitenlanders (“voetbalduitsers”, in de vergelijkbare zin dat Veldkamp een “schaatsbelg” was) gaat. Dat zijn Podolski en Klose zeker niet (net zo min als de nodige “buitenlanders” in de Nederlandse ploeg). In tegenstelling tot onze “Surinaamse” Nederlanders, zul je deze twee overigens niet met Poolse vlaggen zien wapperen als ze de kampioenschapsbeker in ontvangst nemen.

 10. 16

  @ 14 Bismarck: vooroordelen zijn er om bevestigd te worden. Maar frustratie = volgens mij een gevoel van teleurstelling omdat je de doel niet kunt bereiken.

  Duitsers zijn gelukkig nooit een “doel” voor mij geweest. Ben allerminst teleurgesteld als ik aan hun denk, eerder “tevreden met mijn eigen leef-omstandigheden en zo heel af en toe ook met mezelf”.

  @ 15 Jammer dat je dat vlaggenzwaaien met een aangereikte vlag nu weer tot een punt maakt. Straks begin je ook nog over “niet meezingen met een volkslied”. Zucht

 11. 19

  Die Lahm was goed Kämpferisch, toen hij als stier naar voren rende om zijn fout bij het tweede Turkse doelpunt goed te maken.

  En die Schweinsteiger was goed Souverän toen hij achter die twee Turkse verdedigers omliep voor de eerste goal.