donderDagsluiting – lavarocks

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dagsluiting

We testen met verve de open-deur-politiek (55″ vid)  in China
en het valt mede. Reuze zelfs.
Wist u dt de arbeiders, om zo te zeggen, die meewerkten aan de grote Chinese Muur, wanneer ze stierven, gewoon mee de muur werden ingemetseld?
Opoffering, wat men u bromt.
Onderwijl kunnen we ons niet losmaken van een bepaalde plek, ééntje die we nog niet met zulk een heftigheid ondergaan hebben tijdens deze zielreis. Carlos zag er een geologisch meesterwerk in, ik weifel tussen een volbloed Kiefer (kliklink) en een gewone atavistische Hell in Heilongshang (25″ vid). De vingers jeuken en smeken om verf wanneer ik frame per frame zie als een meesterwerk (*), maar deze reis kent geen uitweg.

(*) weet u waar de term ‘meesterwerk’ vandaan komt?
Het mooiste voorbeeld is dat van Quinten Matsijs. Hij begeerde zoals dat heet de hand van een mooie deerne – met een lastige vader. Diens manier om de lastige mannen van z’n dochter weg te houden was het uit te dagen een perfecte kopie te maken van een schilderij in zijn salon. Ernaast stond een wit doek op een ezel, iedereen kon z’n gang gaan. Iedereen mislukte. Ook Quinten, hij die wel eens iets met haar hand wou doen, mocht proberen. De ontzetting bij paps was groot, toen er na 4 uur nog gewoon een wit doek stond. Razend schopte hij de Quinten buiten, tot hij een vette vlieg zag ziten op het oorspronkelijke schilderij. Hij haastte zich ernaartoe, probeert het beest van het doek te plukken, maar helaas. Hij moest het opgeven. De vlieg was volkomen perfet geschilderd door Matsijs.

En hij mocht smurfen met haar hand, zo gecharmeerd was paps.

Reacties zijn uitgeschakeld