1. 1

  De Italiaanse regering geen interesse voor cultuur? Hmm, met tienduizenden monumenten in het land, veruit de meeste daarvan in redelijke staat is dat een volkomen onzinnige stelling. Bedoel je dat Italie te veel geld uitgeeft aan ballet, toneel, muziek, etc.. en daardoor helaas een paar monumenten teloor ziet gaan?

 2. 2

  Na de val van het linkse intellectuele Caesariaanse Maecenaat brokkelde het Romeinse Rijk langzaam af, met als rechts hoogtepunt de plundering van Rome door de Partij van de Visigothen, en de Partij van de Vandalen in de vijfde eeuw.

 3. 4

  eens met hanedop. Maar wel zonde. De beschikbare fondsen zijn in “verkeerde” handen gevallen, zoals wel vaker in die regio.

  Het lijkt me nuttig voor de kunst als er een tijdje de hand op de knip wordt gehouden, dan blijf je scherp.

 4. 5

  @3 larie: Constantijn deed het licht uit, maar toen ging het feest gewoon nog even door. Daar ligt het begin van de Christo-Judeische duisternis die 1000 jaar duurde.

 5. 6

  Lekker lullen vanuit je bank poster.

  In Italie speelt dit veel meer dan op onze woonplek. Zo is er de

  http://www.fondoambiente.it/

  Een sms en je betaald twee euro, die aangevuld wordt vanuit de regering die zich wel degelijk bewust is van de “heritage”, ingebakken in elke Italiaan, dat is hun trots.

 6. 10

  Maar su..bijna aan tafel, kort web 3.0:)

  Onlangs met groep dag gelopen van de opkomende zon tussen stenen/stonehenge (doden erend) langs de rivier naar een plek van de ondergaande zon tussen twee houten, vergane, palen, de levende eren..feest..orgie.

  Ik was onder de indruk van het onderzoek die dat naar boven heeft gebracht..hulde.

 7. 15

  [Webmeesteres: hey, oude sargassosmurf: je moet onderhand toch al weten dat het woord [email protected] niet echt door het filter geraakt?]
  ederlandse cultuur die wel hoog gehouden wordt in het nieuwe rechtse land is de spreuk op de triomfpoort aan het Max Euweplein (naast de ingang van het casino) ‘Homo sapiens non urinat in ventum’.

 8. 21

  @Caprio; God wat heb ik me altijd geergerd aan die tekst – wat een typische Amsterdamse leukdoenerij ! Overigens kwam die tekst tot stand tijdens paars, als ik me goed herinner.