1. 9

  Ach ja, homeland security wil zoveel.

  Punt is gewoon dat de positie van ICANN al veel langer onder druk staat. Veel landen zien niets erin dat deze organistatie nog steeds in amerikaanse handen is en er zijn al suggesties geweest om dit een onderdeel van de VN te maken en/of op neutraal grondgebied te plaatsen.

  Ze gaan dus nu echt niet de amerikaanse overheid op zo een manier hun zin geven, want dan staat er binnen een paar jaar een andere organisatie onder internationale controle die de taken mooi gaat overnemen.

 2. 10

  Ik vind dit onamerikaans. Amerika is het land van de vrijheid. Deze vergissing zal Amerika zelf herstellen. Ik heb daar vertrouwen in.

 3. 16

  @zazkia: De opmerking vna Spuyt12 of de oorspronkelijke titel?

  De oorspronkelijke titel is een constatering mijnerzijds dat een internet dat nu groeit en bloeit bij onafhankelijkheid en gebrek aan bewaking straks onmogelijk gemaakt wordt doordat een staat volledige toegang heeft tot al het verkeer. En dus een alternatief nodig is waar die staat zich niet meer mee kan bemoeien.
  Zoiets?

 4. 17

  OOO ik had niet gezien dat t een linkje was :red:

  Nou ja een backup van internet tot nu toe of zo en dan opnieuw beginnen, en dan graag via een pan-europees netwerk. Postduiven is wel erg drastisch. :S