1. 1

  Ik heb er van genoten: op de dag dat de VVD ketelmuziek maakt, stopt een VVD-burgemeester het preventief fouilleren. Past trouwens in de lijn, want tot nu toe werd elk voorstel vanuit de VVD Den Haag (sluiten prostitiestraten, gedragsaanwijzing toepassen voor gedragingen binnen de woning, sluiten van coffeeshops, extra camera’s) resoluut van de hand gewezen door deze liberale burgervader.

 2. 3

  @David Rietveld, #1 Dat zie ik toch anders; de VVD-burgemeester maakt hier nogal een statement: preventief fouilleren werkt zo goed dat het nu niet meer nodig is. Dat is natuurlijk precies in het straatje van de VVD, want het afschaffen van preventief fouilleren in het Hollands Spoor gebied is op deze manier een argument voor preventief fouilleren.

 3. 4

  @3: zo brengen ze het nu ook. Aan de andere kant: wat de cijfers ook waren tot nu toe, de VVD stemde altijd blind in met verlenging. Daarnaast: als preventief fouilleren in de ogen van Van Aartsen op een andere plek nodig zou zijn geweest, had hij dat ook wel aangekondigd denk ik.

 4. 5

  @3 Het afschaffen van een privacy-beperkende maatregel als hij niet meer nodig is (of niet werkt) is nou niet bepaald iets wat onderdeel van de lijn Teeven/van Haersma Buma is.

 5. 6

  @David Rietveld, #3 als preventief fouilleren in de ogen van Van Aartsen op een andere plek nodig zou zijn geweest, had hij dat ook wel aangekondigd denk ik

  Of ze wachten even tactvol tot na de verkiezingen en gaan dan weer los:P

  @prometeus, #5 In verkiezingstijd hoeft het handelen van een partij ook niet in lijn te zijn met haar ware aard:P