De dikmakers van Jezus Christus

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Het is dat Jezus opgestaan is uit de dood op 1e Paasdag, maar anders zou hij zichzelf vandaag nog steeds meerdere malen omgedraaid hebben in zijn graf.

Onlangs kwamen er berichten uit Amerika over een chocolade Jezus. Was de Heer net lekker een tijdje bezig geweest met sonjabakkeren, blijkt dat zijn afbeelding van negentig (!) kilo chocolade gemaakt te zijn. Daar gaat je zelfbeeld. Je hoorde hem al denken, ´dat zal weer een helse poging worden om weer op mijn streefgewicht te komen.´ Eén les bodyshape? Het zal niet genoeg zijn.

De Body Mass Index, de verhouding van gewicht en lengte, van onze verlosser schiet de pan uit. Zelfs als hij 1.85 lang zou zijn geweest, slaat de teller bij een gewicht van negentig kilo ver uit boven een BMI van de ´gezonde´ bovengrens van 25. Alsof het allemaal nog niet erg genoeg was, blijkt Jezus aan de cola te zijn. Niet alleen een erkende dikmaker, maar verder ook nog eens vet ongezond. Wat is er mis met wijn? Werd het een beetje saai om water in maar één drank te veranderen?

Waar moet dat heen met Jezus? Misschien is het Atkins-dieet iets voor hem. Je kunt álles eten en toch afvallen. Of is Slimfast meer geschikt wellicht? In drie (heilige?) stappen naar een beter gewicht! Het klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar dat is weer typisch praat van ongelovigen. En Sonja Bakker, die is zó 2006! Na de opstanding, het grootste wonder, heeft onze Heer nu een nieuw wonder nodig.

Reacties zijn uitgeschakeld