De Week van GeenCommentaar: Rampen

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Het was een week waarin de goden het op de mensheid voorzien leken te hebben. Een orkaan in Birma en een aardbeving in China zorgden voor tienduizenden dodelijke slachtoffers en het einde is nog niet in zicht. Van een heel andere orde, maar ook erg, was de brand die de faculteit Bouwkunde verwoestte, waarmee duizenden boeken en unieke maquettes verloren gingen. In dat licht is de internetstoring die KPN trof, en waar ook GeenCommentaar hinder van ondervond, nauwelijks meer dan een kleine irritatie te noemen. Wel ga je je al gauw afvragen: hoe veilig is de wereld nog?

Meest gelezen.
Wellicht is het de groeiende onzekerheid van ons bestaan die ons meer doet dromen van de toekomst. In ieder geval was het artikel over de ontwikkeling van vliegende auto’s het meest gelezen deze week.

De Transition moet een tweepersoons vliegtuigje (spanwijdte 8.4 meter) worden dat met ingeklapte vleugels volledig geschikt is voor de openbare weg (breedte 2.0 meter). De produktie van de Transition begint in 2009 maar hij is nu al te reserveren, dus wees er snel bij!

Kudo’s voor reageerder Wout die terecht opmerkte dat gezien de milieuproblematiek een vliegende fiets wellicht meer op zijn plaats zou zijn.

Meest gereageerd
Het artikel waar het meest op gereageerd werd ging over de arrestatie van cartoonist Gregorius Nekschot, wat ook buiten GC een hoop stof doet opwaaien.

Een cartoonist moet door hem geconstateerde maatschappelijke problemen, of hij dat nu wel of niet goed ziet volgens de geldende concensus, kunnen aankaarten. De rechter zal dat hoogstwaarschijnlijk ook zo zien, wat dit weer een gevalletje “achteraf-rechtsstaat” zal maken. Nekschot zal vrijgesproken worden, maar is wel even gearresteerd en geïntimideerd.

De reacties, zowel binnen als buiten GC, hangen voornamelijk tussen verbazing en woede in.

Meeste plezier
Hoogtepunt voor mij was onze clicktoon over Birma, die wat mij betreft uitstekend de dubbele plagen die het Birmese volk treffen weergeeft: een natuurramp bovenop een rampzalige dictatuur. Niets meer aan toe te voegen.

In deze tijden van wereldwijde ellende lijkt het ietwat ongepast om, zoals gebruikelijk, de redactie van het weblog Panzerfaust allerlei naars toe te wensen. Ik gun ze dan ook een werkende internetverbinding en functionerende rookmelders.

Reacties zijn uitgeschakeld