1. 1

  Ik snap daarom dus niet waarom niet iedereen in Nederland wil wonen, waar je gaat of staat… je weet dat de overheid je leegrooft!

 2. 5

  Ik stopte dat tientje altijd in mijn paspoort. En als ik ‘m dan terugkreeg was ‘ie weg. Hebben ze m’n idee nou gejat ? Had ik dat niet moeten doen ?

 3. 6

  @5: Ah dat was ook toeristenbelasting? Dan volgt de VS dus in het spoor van Mali, Niger en Burkina Faso (waar zulke praktijken overigens niet alleen bij de staatsgrens, maar ook bij elke dorpsgrens gewoonte zijn).

 4. 7

  Ik betaalde vorige maand al 6 dollar om het land in te mogen vanuit Canada. Als ik de volgende keer voor die 10 dollar extra ook eens *vriendelijke* grenswachten tegenover me krijg, mag het er van mij bovenop.

 5. 8

  Voor tien dollar moeten ze wel allemaal van de vrouwelijke soort zijn, midden in de twintig, en me op een plezierige manier in het beloofde land doen aankomen. If you catch my drift. Nou ok. Twintig dan.

 6. 9

  Ik kom net uit de VS, en ik moet zeggen dat ik voor het eerst op een positieve manier het land in kwam, met twee keer een blije, grappen makende beambte.

  Een verademing t.o.v. eerdere ervaringen. Zijn ze op cursus gestuurd ofzo?

 7. 10

  @Spuyt12 Heb je dat niet even gevraagd dan? Meestal is er door de blijheid van de mannen aan de grens makkelijk heen te prikken. Dit in totale tegenstelling tot de blijheid van de dames in de bediening natuurlijk

 8. 11

  Spuyt12, en als jij of ik grappen maakt bij een grensovergang ? Niet doen. Nergens. Het is overal als op de grensovergang van Israel.

  Was jouw grappende beambte compleet van de wereld of een provocateur ?

  *of weet je het niet*