1. 2

  Spontaan zijn is zo 2010, kijk maar naar Balkenende, een toonbeeld van het Nederlandse volk ten heden dage, papierschuiven, af en toe een biertje, lekker babbelen. Vooral niet te spontaan!

  Misschien een goede indicator voor inburgering? de spontaniteit/burgerlijkheidscurve

 2. 4

  Het zal wel aan mij liggen maar volgens mij heb je net ontdekt dat zij zich anders kleedt bij officiele gelegenheden als in haar vrije tijd.
  Ze presenteerd zichzelf anders naar buiten toe, om daar dan meteen de dramatische ondergang van spontaniteit aan te verbinden lijkt me nogal voorbarig.

  Nuancering ter compensatie van mijn humeur;

  Tijdens de eerste kennismaking met Maxima had ze inderdaad dat opene en ontwapenende waardoor ze door de nuchtere hollanders acuut in de armen werd gesloten. In de gepresenteerde foto’s gaat ze meer gekleed zoals men van de wat stoffige adel verwacht. De frisse wind door Oranje die werd verwacht is grotendeels uitgebleven.
  Echter, het koningschap is goeddeels een acteervoorstelling. Handjes schudden, lachen, zwaaien, precies wat de mensen verwachten van ons koningshuis. Denk je maar eens in wat de reacties zouden zijn als het gehele koningshuis op Koninginnedag aan zou treden in spijkerbroek en oversized-trui.
  Daarnaast houden de Oranjes een strikte scheiding aan tussen publiek en prive. Prive conclusies verbinden aan het publieke optreden is dan ook bijzonder moeilijk, zoniet onmogelijk.

 3. 5

  Manyang, je zit niet zo ver van mijn conclusie. Maar je zou ook kunnen constateren dat mensen die echt autenthiek zijn hun compleet eigen stiel in een nieuwe omgeving meebrengen. Verfrissen, erdoorheen blazen. Maxima heeft dat duidelijk niet en verdrinkt langzaam in de dorre oceaan die protocol heet. Dat wilde ik laten zien.

 4. 6

  bovendien zijn i.h.a. vrouwen acterende visagistische uiterlijkheidskameleonen waaruit nooit en te nimmer een trend afleidbaar of destileerbaar is

 5. 7

  @EVH en @ Manyang:
  Als er werkelijk aan de hand is wat jullie zeggen dan moet het ergste worden gevreesd voor Maxima.
  Want was het niet zo dat het “protocol” uiteindelijk Claus de das omdeed? Zijn stropdas-actie (herinnert u zich die nog?) mocht niet veel meer helpen.

 6. 8

  @EVH

  Het vermogen om je aan te passen aan een nieuwe omgeving en baan kan ook een authentiek onderdeel van een persoon zijn. Voor een groot deel duidt dit op goede sociale vaardigheden. Zo bekeken is haar (uiterlijke) verandering juist een goed teken. Het geeft aan dat ze in staat is om haar nieuwe rol te vervullen en dat ze de potentie heeft om een goede koningin te zijn wanneer de tijd daar is.
  Het Mary Poppins achtige sprookje is niet uit gekomen. Daarvoor in de plaats mogen we constateren dat ze een vrouw is die opgewassen lijkt tegen de taak die voor haar ligt. In mijn ogen is dat een heel positief iets.

 7. 10

  @Peter

  Ik had bij Claus altijd het beeld dat hij het geheel zou ontwijken wanneer hij daar de kans to zou krijgen. Hij kon heel onbeholpen naast Beatrix zitten tijdens een toespraak.
  Daarnaast moet je ook onthouden dat Claus last had van depressiviteit. Dat eist ook een zware tol op iemands leven. Maxima darentegen lijkt het met volle teugen te omarmen.

  Maar in feite is dit hetzelfde als uitspraken doen over de persoon Kevin Spacey, omdat je American beauty hebt gezien natuurlijk.

 8. 11

  Slap gelul van de onderste plank. Hoe ziet U eruit dan tussen vrije tijd en werk?, precies hetzelfde no mistake about it. (we are all wearing uniforms..Zappa) Ik vind dat deze dame mondiaal sociologisch gezien een goed werk verricht, uit vrije keuze..hulde mijnerzijds.

 9. 13

  Dat ze wat ouder is geworden is niet erg: Maakt haar ook niet lelijker. Maar al dat plamuur, dat is echt zonde.

  Ik snap de verhalen van protocol en sociale omgeving, maar je kunt je ook te veel aanpassen: Zo sterk als M doet is m.i. niet nodig, en ik vind haar er niet mooier door worden.

 10. 16

  De straling van het gebroken geluk op de laatste foto is overweldigend. Figuur van speech, @larie. Een corset van Nederlandergenegenheid is het ergste wat er bestaat.

 11. 17

  Maar dat is toch een universeel gegeven? Ik zie aan mijn jonge kinderen de weerzin om dat ‘corset’ te dragen maar zoals de zaken er nu voor staan zullen ze eens wel “moeten’. Geef mij maar de wereld van foto een en omdat ik daar zelf zover mogelijk blijf in hangen krijg ik nogal eens heftige commentaren btw.

 12. 19

  Wie wordt, maar vooral wie blijft een Bekende Nederlander zonder moeite ? Laat ik nou denken dat Maxima persoonlijke druk van de hype(r)nonsens ondervindt. Maar ik weet het nook niet hoor.
  Kids, die van mij zitten dit jaar als ‘oudste kleuters’ in de klas met een groepje 4-jarigen en ze vinden dat heerlijk…

 13. 22

  imac vanwege de torrent films/gekochte dvd’s voor het kroost. De 24 of 30 inch is wel heel verleidelijk.*krantenwijk erbij doen vrees ik*

 14. 23

  Een pc kan tegenwoordig op zo’n 26 inch tv worden aangesloten, ook niet gek hoor. Net nog gedaan voor film te kijken.
  En als dat ook bij hem kan… mac mini is een grappig ding ook, stil, lekker klein.