De opmars van de Genverbrander

De winnaar van het afgelopen jaar was ongetwijfeld Rob Nanninga van Skepsis, die sprookjesverteller en paragnost Robbert van den Broeke een flinke duw (lees, nu met updates) wist te geven. De doorslaggevende factor in de ontmaskering was het gebruik van het tot-nu-toe-niet-bestaande woord ‘genverbrander’ dat als typfout in een online stamboom werd genoemd. En dus door Robbert in een bijbehorende ‘revelatie’. Inmiddels maakt het alternatieve woord voor jeneverbrander een onmiskenbare opmars door. Het werd door Fok al ergens woord van het jaar gemaakt (hoewel de ‘spreadsheetfundamentalist’ van de concurrent ook niet misselijk is) en dat maakt het domein Genverbrander.nl des te interessanter. De opbrengst gaat naar de paranormale pimpelmezen.
NB Voor sceptici is er hoop: zij kunnen zich nu opgeven voor een ontvoering door aliens en de glazen bol van Oebie Woebie consulteren (gebruik “Is Robbert echt?”).

  1. 1

    op mijn vraag “staan er aliens op robberts fotos?” kreeg ik als antwoord “absoluut”. Zet me wel aan het denken..

  2. 4

    Ja ja, in de negentiende eeuw moest men nog gewoon genen verbranden om aan een schamele bete broods te komen! tegenwoordig hebben wij daar natuurlijk gewoon DNA-pillen voor. Wat is de vooruitgang toch mooi, he..