De moeizame verhouding tussen Hero, Geert en Fleur

Foto: copyright ok. Gecheckt 13-10-2022

Beste Geert,

Via een van mijn relaties bij de pers mocht ik vernemen dat jij positief verrast was over mijn inbreng rond het MOE-meldpunt. Naar het schijnt zou je zelfs gezegd hebben dat je blij was dat er niet alleen jaknikkers in de PVV-leiding zitten maar ook mensen zoals ik, die hun nek uit durven steken om openlijk jouw positie als onbetwist leider van onze beweging in twijfel te trekken. Ik zou zeggen: “Geert, vriend… graag gedaan.”

Het is inderdaad belangrijk dat wij het debat binnen de PVV blijven voeren en dat we met zijn allen goed begrijpen dat ál onze meningen tellen en dat beslissingen dus ook wel eens van een Hero mogen komen in plaats van steeds weer van dezelfde Venloser. Reden waarom ik eerder al pleitte voor de oprichting van een jongeren-PVV, ondanks jouw uitdrukkelijke verwerping van dit idee. En niet te vergeten natuurlijk mijn proefbalonnetjes over een meer democratisch gehalte van onze beweging en de mogelijkheid deze om te vormen tot een echte partij, met leden en een democratisch verkozen voorman. Of vrouw, natuurlijk, want we hebben natuurlijk best wel een redelijk capabele vrouw in onze beweging, die bovendien een ontegenzeggelijke esthetische présence heeft.

Nu we het toch over Fleur Agema hebben, moet me toch iets van het hart. Zie dit niet als kritiek, maar als een collegiale tip en een vriendelijke waarschuwing. Een tegengeluid, zoals jij dat zo graag hoort. Wat me opvalt als het gaat om Fleur, is dat jij bij vergaderingen steeds snel naast haar gaat zitten. En dat terwijl ik toch ook bepaalde rechten heb. Ook ik ben onder de indruk van de grote kwaliteiten van Fleur, haar uitstraling en présence, maar ik vind dat dit geen reden hoeft te zijn voor jou om steeds weer haar nabijheid te zoeken. Ik heb eens rondgevraagd, ook bij mijn vrienden van de pers en het is meer mensen opgevallen dat Fleur en jij erg close zijn. Ik bedoel maar: Fleur en jij samen met de auto naar persbijeenkomsten, Fleur en jij samen bij de koffieautomaat en laatst zag ik jullie samen in het damestoilet verdwijnen. Nou ja, dat was om je coupe bij te werken, maar je wekt hiermee toch een bepaalde indruk. Ik bedoel maar… zelfs in het promotiefilmpje van onze beweging zit jij samen met onze Fleur in een roeibootje. Ieder aan een riem, kán het intiemer? Wat moeten de mensen wel niet denken?

Ik geef je in overweging, beste Geert, om wat meer afstand van haar te nemen. Het gaat mij natuurlijk niet aan, en het zal allemaal wel weinig om het lijf hebben en ze is vast heel capabel, maar welbeschouwd geeft het gewoon geen pas dat men jou en Fleur gaat zien als een éénheid, als partners in de top van het politieke toneel. Want geef toe: welbeschouwd is er maar één tweede man in de PVV, en dat ben ik.

Je toegenegen,
Hero Brinkman

PS: Ik schrijf je deze email in alle vertrouwelijkheid, aangezien het niet mijn gewoonte is om zaken via mijn vrienden van de pers te spelen. Er gaan nadrukkelijk alléén cc’s naar onze ‘inner circle’ van PVV-bestuurders. Dus dan weten we zeker dat het binnenkamers blijft.

Origineel bij Hufter Hunter
Foto: AER Wilmington

Reacties (18)

#1 Olav

Flauw.

 • Volgende discussie
#2 Sjiek

De briefvorm gaat vervelen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#2.1 larie - Reactie op #2

Wat je zegt. Brieven horen in een brievenbus naar diegene van het adres op de envelop.

#2.2 Olav - Reactie op #2.1

Ach, een echt goede, welgemeende open brief mag van mij wel. Maar dit soort grappig bedoelde spoofs hoeft echt niet meer.

#2.3 larie - Reactie op #2.2

Niet grappig bedoeld Olav. Open brief is een dichterlijke beklemmende vrijheid vorm.
ps:ergens bij scheikunde heb ik mijn excuus aangeboden vanwege oh laf.

#2.4 Olav - Reactie op #2.3

Ik neem aan dat je wel doorhebt dat bovenstaande niet ècht een open brief is van Brinkman. Het is een flauwe spoof. Een mislukte satire op het genre.

Van je excuses heb ik notitie genomen. Moet ik daar nog iets mee?

 • Volgende reactie op #2.3
#2.5 larie - Reactie op #2.3

Wat je zegt Olav..wat flauwe spoof. Overigens moest ik in mijn engelse tijd steevast op verzoek een aantal dingen meenemen uit nederland naar de UK. Zoals no tities boekjes..en dat suikerpotje.

 • Volgende reactie op #2.3
 • Vorige reactie op #2.3
#2.6 Olav - Reactie op #2.3

No tities boekjes? Suikerpotje?

Het is laat op de avond en Larie spreekt weer in onbegrijpelijke orakeltaal.

Ik steek nog een sigaar op.

 • Volgende reactie op #2.3
 • Vorige reactie op #2.3
#2.7 larie - Reactie op #2.3

Moet ik het weer uitleggen;)..no tities (spreek uit in het Engels..en dan?) . Bum’s brood was toen ook een must, maar die is verdwenen.

Het suikerpotje is in de ogen van een engelsman gewoon een ordinaire ple, kon je bij de hema kopen.

http://hetleveniseenverhaal.blog.com/2011/08/17/de-weg-naar-een-verhaal-loopt-via-een-suikerpot/

 • Vorige reactie op #2.3
#3 Jo

Van dit soort saaie, knurftige, zeikerige stukjes zou je gewoon sympathie voor de PVV gaan krijgen.
Linkse mensen hebben geen gevoel voor humor.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3.1 Reinier - Reactie op #3

Misschien vindt u deze site dan wel leuk? Daar heb ik ook weleens wat gelezen over Fleur en Geert http://stophetgevaarwilders.blogspot.com/ . Vond ik wel grappig.

 • Volgende reactie op #3
#3.2 Dehnus - Reactie op #3

Nee maar heel links voor Pol Pot uitmaken, en plaatjes van Mao en Roemer maken.. dat is natuurlijk wel humor ;).

 • Volgende reactie op #3
 • Vorige reactie op #3
#3.3 jsk - Reactie op #3

Nederlanders hebben geen gevoel voor humor!

 • Vorige reactie op #3
#4 Sjiek

Het is wel erg kort door de bocht om iemand die zaadvragende ogen heeft als sexobject neer te zetten. Fleur Agema wordt in dit stuk te gemakkelijk als zodanig weggezet. Hier verraadt zich niet alleen de onverzadigde geilheid van de auteur maar ook zijn mysogeile visie op de vrouw.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4.1 Olav - Reactie op #4

“Zaadvragende ogen” – wat haat ik die uitdrukking toch.

Verder spreekt er inderdaad wel een bepaalde hunkering uit het stukje.

 • Volgende reactie op #4
#4.2 NoName - Reactie op #4

“zaadvragende ogen”, maak jij dat ervan Sjiek ?

Ik kan het nergens terugvinden, heb je een link daarvan…

 • Volgende reactie op #4
 • Vorige reactie op #4
#4.4 Sjiek - Reactie op #4

Zvo… Een poging tot inleving in het stuk van de auteur. Wellicht had het stuk veel geiler gekund. Dan zou het nog leuk om te lezen zijn geweest.

 • Vorige reactie op #4