Foto: copyright ok. Gecheckt 06-11-2022

Het komt me voor dat er bij enigen onder u, dierbare lezers, lieve lezeressen, enkele misverstanden zijn blijven bestaan bij het lezen van het vorige stukje over de Motor Partij. Het stukje zou niet tra…, niet transp… – ik krijg het rotwoord bijna niet uit mijn bek – niet transparant genoeg zijn geweest over de idealen van de Motor Partij, zeiden mij enkele lezers. Maar daar ging het stukje ook helemaal niet over, het ging over een eenvoudige campagnemiddag, and that was all. Overigens hebben de diverse heren hoofdredacteuren, die in hun dag- of weekbladen lieten schrijven over onze campagnemiddag, inzonderheid over ons bezoek aan het afgebrande café, al enkele motorhelden op huisbezoek gehad, want wij gaan niet naar de rechter om smaadverklaringen los te krijgen. Wij lossen het zelf op, en u mag er wel van uitgaan dat er meer dan een taart in hun gezichten is gegooid.

Nog even deze verklaring: het gescandeer ‘Met de motor!’ geschiedt op de melodie van die ene monsterhit van The Village People, het nummer YMCA.

Onze idealen. Wij hebben geen idealen zoals die roeptoeters in Den Haag, wij hebben eisen. Onze eisen zijn: wij willen een eigen honk hebben in elke gemeente in Nederland. Duidelijk? Duidelijk. Een eigen honk waarin we kunnen doen wat we willen, want we zijn een besloten club. Er komen geen vreemden op bezoek, de plisie of de marechaussee komt niet controleren bij ons, want die trappen we van ons erf af, enzovoorts. Meer willen wij niet.

Is dat nou zo moeilijk? Ja, dat is zo moeilijk en daarom doen wij mee aan de verkiezingen. Stem op 12 september op de Motor Partij! Met slechts één fractielid (dat wordt onze Lenio de Waard) en natuurlijk een flink stel fractiemedewerkers – daar wordt wel voor gezorgd – zullen we al in staat zijn om onze eisen naar voren te brengen bij hoe heten al die andere partijen. Want daar gaan we eens op bezoek, als we in Den Haag zitten. En dan zullen ze eens zien dat ze ons eigen honken moeten geven. Want we zijn voor niemand bang, voor Markie Rutte of Diederikje Samsom of Geertje Wilders al helemaal niet. Lafbekken, dragen nooit een mes, ze weten niet eens hoe een motor werkt.

Dus jongens! En meiden natuurlijk, jullie zijn ook altijd welkom (graag met een redelijk voorpand). Stap eens over jullie schroom heen en schenk jullie stem aan de Motor Partij. Daar zullen jullie zelf niet slechter van worden, in tegenstelling tot het CDA, de VVD of de PvdA, die jullie alleen maar dieper de crisis in storten. Hou toch op, man. Wij hebben een partij die maar één ding wil: die eigen honken. Meer willen wij niet en u zult nooit meer iets van ons horen. De Motor Partij!

Reacties (11)

#1 Eeuw

Kiesdrempel

 • Volgende discussie
#2 Inkwith Barubador

Blanco

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Bullie

Klinkt iig. een stuk eerlijker dan de piratenpartij

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3.1 Inkwith Barubador - Reactie op #3

Nee nee, je mag maar met 1 woord reageren. Probeer opnieuw.

#3.2 Rob - Reactie op #3.1

Af!

#3.3 Peter - Reactie op #3.2

Lol!

#4 Mokumman

The Village People hadden twee hits: ‘YMCA’ en ‘In the Navy’. Zelf zou ik ‘Met de Motor’ op de melodie van ‘In the Navy’ zingen, maar wie ben ik om de Motor Partij van een vergissing te betichten.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4.1 Ben Hoogeboom - Reactie op #4

Je hebt verdomd nog gelijk ook: In the navy natuurlijk!

 • Volgende reactie op #4
#4.2 Yevgeny Podorkin - Reactie op #4

Met de motor kan alleen met in the navy inderdaad motorpartij daarentegen kan wel op YMCA:

MoOoooooootorpartij
Tis altijd fijn bij de…Moooootorpartijhij

YOU we want YOU we want YOU we want as a new recrut

 • Vorige reactie op #4
#5 Yevgeny Podorkin

Deze kan ook:

Motorpartij
kan ik niet boos zijn op jou
blijf ik je toch altijd trouw
Dat mag je heus wel weten
Motorpartij
Is er maar een dat ben jij
Motorpartij is toch alles voor mij
Zul je dat nooit vergeten
Want jij bent heuuuus niet slecht

Motorpartijjjjj

http://www.youtube.com/watch?v=lAppaAE3d10

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 servetius

Is het nu nodig dat die dingen zoveel herrie maken ?
BMW’s hoor je bijna niet.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie