De druiven zijn zuur

Zo, dat hakte er even in, het nieuws dat Sargasso maar liefst € 84.471,- subsidie van het Stimuleringsfonds voor de Pers toegekend heeft gekregen. Groen en geel van jaloezie kleurden ze, de reacties op Twitter. Man o man! Wat een kinnesinne. Nooit gedacht dat rechtsbloggers hun collegae het licht zo in de ogen zouden misgunnen. De haat en de nijd spatte bijna van het scherm!

Broodschrijvertje Bert Brussen maakt er niet minder dan vier tweets aan vuil:

  “81.000 euro naar Sargasso. En maar janken over SOLIDARITEIT. Dit moet inderdaad EERLIJKER. Walgelijk” (Bert Brussen)
  “Typisch Sargasso: tegen winst (WANT LOBBY VAN RECHTSE INDUSTRIE!) dus dan maar stelen van de belastingbetaler.” (Bert Brussen)

  “jullie hebben “prediker” toch al voor “feitencheck” (lees: ‘PVV IS FASCISME!’) van Telegraaf? @CarlKonigel” (Bert Brussen)

Niet alleen schrijven, ook zorgvuldig lezen is kennelijk moeilijk voor Bert: het bedrag is 84.471 euro. En toen Brussen er eindelijk achter was dat wij niet bepaald de enige waren die in de prijzen waren gevallen bij het Stimuleringsfonds, krijtte hij:

  “van linkse mensen als Sargasso.nl verwacht je het nog. Belastingruif leegtrekken voor “een beter doel”, heel PvdA. Maar van RTL?” (Bert Brussen)

Als RTL het doet, en de Pers, en Wegener: wat valt Sargasso dan eigenlijk te verwijten? O, wacht, Sargasso is links en sinds een tijdje heeft Bert ontdekt dat er niets ergers is dan Links (behalve Marokkanen dan). Geen grotere ketterjager dan een bekeerde zondaar, tenslotte.

Over stelen gesproken, Bert: hoe wisten jullie bij GeenStijl eigenlijk over de bekendmaking van die subsidies? Juist ja, via de aankondiging van Sargasso dat ze subsidie kreeg, met extrahandige link ter inzage erbij “Huh, stimuleringsfonds voor de Pers? Was dat vandaag? Snel even kijken dan, wie er allemaal nog meer geld heeft gekregen. What the fuck?” Typisch GeenStijl: pronken met andermans veren.

Gelukkig heeft GS-hoofdredacteur Pritt Stift meer humor als hij twittert:

  “Carl Konigeld & $teeph” (Pritt)

Oké, die is dan wél weer leuk. Pritt herinnert zich vermoedelijk nog hoe zijn beste vriend Dominique Weesie pochte dat GeenStijl de staatsruif ging leegnassen door een publieke omroep te beginnen. Gewoon omdat het kan!

Annelies ‘Hoeiboei’ van der Veer, die inmiddels om de week met haar jaren ’80 tuinbroekenlesbo-look de Metro ontsiert (waarschijnlijk om af te leiden van haar sneue gekrabbel) twitterde naar aanleiding van de berichtgeving op GeenStijl:

De bloggende boys van De Dagelijkse Standaard – die naar verluidt van suikeroompje Joshua Livestro af en toe een douceurtje toegeschoven krijgen uit de campagnekas van Sarah Palin – reageren al helemaal zuur:

  “Sargasso zegt dat ze ‘professioneel’ gaan. Ze bedoelen: aan het subsidieinfuus. Dat dit bekostigd [sic!] wordt door de belastingbetaler = 8erlijk” (Michael van der Galiën)
  “Ik heb niks (nou ja, weinig) tegen Sargasso, hoe meer blogs hoe beter. Maar dit soort bedragen aan subsidie… belachelijk.” (Michael van der Galiën)
  “Sargasso subsidie. Lol. Nu zijn ze echt een Joopkopie. Leer je eigen broek ophouden, zoals een grotemensenonderneming.” (Tim Engelbart)
  “Je moet wel durven. Bij hetzelfde kabinet je hand ophouden die alles ‘kapotbezuinigt’. Als je nu zelf ‘ns wat minder graait… #Sargasso” (Tim Engelbart)
  “Na Binnenlands Bestuur hebben we nu ook een tweede ambtenarenblog. Het luistert naar de naam Sargasso.” (Tim Engelbart)

Ze kunnen het mooi verpakken in moralistische verwijten, maar het zijn net kleine kinderen die huilie-huilie doen dat zij geen ijsje van Vadertje Staat hebben gekregen. Hoe denken Engelbart en Van der Galiën eigenlijk dat wetenschap betaald wordt? Door de ruimhartigheid van Shell? En die rechtse denktanks in de VS hangen dan wellicht niet aan de tiet van de overheid, maar aan de borsten van stichtingen die zijn opgezet door rijke ‘filantropen’ die klinkende propaganda terug willen zien voor hun centen.

Hé, maar er is hoop voor jullie, vrienden: twee jaar geleden kreeg het rechtse Pluspost nog een lening van €170.200,- van het Stimuleringsfonds van de Pers. (Wel grappig trouwens, daar de namen ‘Rost van Tonningen‘ en ‘Gidi Markuszower‘ gebroederlijk naast elkaar te zien staan.)

Dit waren de berichten uit de rechtse twittersfeer; de redactie is druk bezig te vergaderen waar ze zich morgen weer eens op kosten van de belastingbetaler zal laten fêteren. Wordt het Calla’s of toch liever de Lindenhof? Gekkigheid. Dat is natuurlijk maar een aperitiefje voor aankomend weekendje Sofitel Parijs (kamermeisjes in de prijs inbegrepen). Santé!

Reacties (69)

#1 mango

Belachelijk commentaar. Van TGM is het hypocriet. Voor Sargasso zie ik die incongruentie niet. Terug in je holen, boys!

 • Volgende discussie
#2 mango

vd Galien vind ik de enige die serieus te nemen is. Rest alleen maar opportunistische schreeuwers.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 about:

Ik zei het al: Sargasso heeft een troostprijs gekregen, nadat het de wedstrijd affakkelen van Rutte CS zo smadelijk heeft verloren. Of is Sargasso omgekocht voor de wedstrijd begon?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Squire

Terugneuken in optima forma. Now get on with it.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 børkbørkbørk

Die Brussen is alleen maar bezig met het oppoetsen van zijn ego door de vooroordelen van de enige vrienden die hij nog over heeft zo hard mogelijk te bevestigen. En dat zou niet zo erg zijn, als ze daar niet zo agressief van werden. Af en toe een leuke woordgrap, maar verder is het gal. Bert Brussen is toch een beetje de internet-polderversie van Radio Libre des Mille Collines, alwaar “the hateful rhetoric was placed alongside the sophisticated use of humor and popular Zairean music” [wikipedia].

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 parallax

Een regen van vuisten.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Nittickson

DDS was in ieder geval consistent door eerder al Pluspost af te fakkelen voor het bedelen bij de overheid. Inderdaad: ongepast voor een rechts blog.

Maar nogmaals: als je idee is dat vadertje staat verantwoordelijk is voor het welzijn van de burgers, prima, maar noem jezelf dan geen anarchistisch blog.

Overigens slaat het wat mij betreft nog harder terug naar de bron: het Fonds voor de Pers is een concurrentie-vervalsende ‘bleeder’ in het overheidsbudget. Mag dat nu eindelijk weg?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 Bolke de big

Subsidie voor een site die reclame heeft?

Het mot niet gekker worden.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 Carlos

Boeiend, dat al die reaguurders die totaal geen inzicht hebben in de kosten en inkomsten van deze website toch allerlei hoogdravende meningen hebben over wat wij wel en niet zouden moeten en kunnen…

Heel lang geleden, toen politiek nog iets met idealen te maken had, hebben we met elkaar besloten dat de democratie baat heeft bij sterke onafhankelijke journalistiek. Om die te bevorderen bestaat er een stimuleringsfonds voor de pers. Net zo goed dat het poldermodel voorzag in het financieren van allerlei belangengroepen. Het huidige kabinet probeert veel van dit internationaal geprezen model nu af te breken (zie ook het decimeren van de milieusubsidies), uiteraard vanwege onvermijdelijke bezuinigingen maar het gaat regelmatig gepaard met zure rancune (zie cultuur kaalslag). Maar ondanks dat bestaat het model nog gewoon. Ook DS en DeJaap hadden aanspraak kunnen maken op dit geld, het is immers politiek-neutraal geld.

Ik zie liever inhoudelijke kritiek op de plannen van Sargasso, dan al dat corporale gebral over subsidie ansich.

Maar na de bekendmaking van de subsidie heb ik toch eigenlijk enkel maar positieve reacties gekregen. Als alleen beroepsquerulant Bert Brussen (u betaalt, ik brul) en de homofobe apologeten van het neoconservatisme bij DS tegen je zijn dan weet dat je iets goed doet.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 Bismarck

Gewoon eens hard om lachen en verder niet teveel van aantrekken. GS en DS moet je gewoon niet serieus nemen. Hooguit een keer een proces aandoen, liefst voor ze op het niveau van RTLM zijn aanbeland.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#11 Monade

Is het niet geweldig dat onbeschofte moraallozen anderen een moraal willen opleggen? Gebaseerd op wat? Dat moet je ze natuurlijk niet vragen.

Tip: koop Flip van Dyke.

/ObEigenpijperij: ik zou graag willen dat de WakkerPedia ook officiële subsidie zou krijgen – zeg € 1 voor de aanschaf van een extra USB stick voor de backup – puur om van het fascistische geween en tandengekners te kunnen genieten.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#12 Maxm

Niet zo breed grijnzen prediker, dat is niet netjes en zoiets komt altijd terug om u in uw kont te bijten.

Bovendien is het wel consequent. Rechts zeikt altijd over subsidie en linkse hobby’s, waarom zou Sargasso dan in één keer piëteit getoond moeten worden?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#13 Anoniem

Twitter is geen nieuws.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#14 Anoniem

“Sargasso zegt dat ze ‘professioneel’ gaan. Ze bedoelen: aan het subsidieinfuus. Dat dit bekostigd [sic!] wordt door de belastingbetaler = 8erlijk” (Michael van der Galiën)
spelfout ontdekt?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#15 Prediker

MaxM; jawel, maar een beetje collegialiteit onder bloggers vind ik niet te veel gevraagd. Die links-rechts controverse is leuk tijdverdrijf, maar je kunt elkaar ook wel eens wat gunnen.

Sargasso heeft toch ook niet lelijk gedaan toen GeenStijl de publieke omroep ging bestormen? En om nou te zeggen dat het kwaliteitsuitzendingen zijn: laten we het er op houden dat Powned ‘potentie heeft’, zoals dat zo mooi heet, maar nog wat moet groeien.

Weet je dat de Telegraaf Media Groep in 2010 niet minder dan € 393.810,- van het Stimuleringsfonds kreeg voor de ontwikkeling van Dichtbij.nl, een project waar niemand verder ooit meer wat van gehoord heeft?

Daar heb ik niemand over horen klagen. Dus.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#16 KB

9: ik heb eens naar de projecten gekeken die subsidie hebben gekregen maar ik zie niet hoe de ”democratie die baat heeft bij sterke onafhankelijke journalistiek” bevorderd wordt met deze projecten:
http://www.stimuleringsfondspers.nl/Internet/Subsidie/Bestuursbesluiten/page.aspx/978

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#17 leo schmit

gefeliciteerd

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#18 KJ

Ik vind dit heel vervelend.

Ik ontdekte dit draadje zojuist.

Het nieuws was mij nog niet op een andere manier ter ore gekomen.

Ik moet hier even over nadenken, maar ik vrees dat dit mijn laatste postje is, hier op Sargasso.

Sorry jongens, ik hoop nog steeds dat ik over vijf minuten met wat Googelen ontdek, dat dit eigenlijk een soort verlate 1-april-grap is. Als dat zo is, dan dient men dit postje als niet-verstuurd en ongelezen te beschouwen. Ik ben heus geen drama-queen, maar IMHO laat dit soort situaties dat wel toe.

Maar ik vrees dat ik alleen maar bevestiging zal tegenkomen. Ai ai ai. Wat moet ik nu ?

Want dit gaat echt. Zwaar. Tegen mijn principes in: ben je pers, dan neem je geen geld van de Staat. Punt. Uit.

Shit. Nou moet ik weer op zoek naar een andere site.

*zucht*

Ah well, I suppose it was fun while it lasted. Toodles.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#19 JW

Heel lang geleden, toen politiek nog iets met idealen te maken had, hebben we met elkaar besloten dat de democratie baat heeft bij sterke onafhankelijke journalistiek. Om die te bevorderen bestaat er een stimuleringsfonds voor de pers.

Onafhankelijk… en om dan in hetzelfde stukje ‘stimuleringsfonds’ te gebruiken. Ga. Je. Schamen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#20 Nittickson

@ 9, Carlos; @ 19

Ik ben over hetzelfde stukje gevallen als JW. Alsof je alleen maar een sterke pers kunt hebben als die van tijd tot tijd mag bedelen bij de overheid. Een pers die de eigen broek kan ophouden lijkt me a priori zeker meer geneigdtot onafhankelijk gedrag!

En het subsidieren van de een leidt mogelijk tot het ondermijnen van de ander, die het zonder subsidie moet stellen. Kortom, tot concurrentievervalsing die een goed functioneren van de markt in de weg zit.

Kortom: Sargasso moet uiteraard zelf weten wat het doet maar deze subsidie lijkt me geen reden voor feest in de blogosphere. Geniet er van maar wees er niet trots op.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#21 børkbørkbørk

@20: Wat is er in ’s hemelsnaam heilig aan de markt (let op hè, twee religieuze verwijzigingen) en het goed functioneren daarvan? Als de markt goed werkte, waren de huidige verzekeraars allang failliet en was de spaarrente net iets onder de hypotheekrente.

En een pers die de eigen broek moet ophouden leidt tot wantoestanden als RTL8, Veronica en SBS6: op de massa gerichte troep. Om van de Telegraaf maar te zwijgen.

En is er een markt in blogs? En dreigt die nu helemaal in het honderd te lopen door een beetje subsidie? En gaat de wereld daaraan ten onder? Zo ja, dan graag bewijs (en geen economische gemeenplaatsen). Zo nee, …

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#22 Stickmeister

Pers die zn eigen broek op kan houden? Lijkt me niet wenselijk.
Zie Murdoch etc.
Subsidie is juist nodig om omdat de Pers commercieel afhankelijk dreigt te worden.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#23 cor mol

Krijgt de belastingbetaler die € 84.471,- terug als Sargasso voor veel geld verpatst wordt?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#24 Herman

@20 Het ligt er maar aan onafhankelijk van wie of wat. Dan zie ik liever een weblog dat afhankelijk is van een fonds dat op flinke afstand staat van de dagelijkse politiek (als het nou de minister zelf was die dit geld toewees was het anders wat), dan het andere alternatief: een weblog dat afhankelijk is van het geld van adverteerders. In het eerste geval ben je afhankelijk van een gedepoliticeerd fonds met bekritiseerbare kwalieitscriteria. In het laatste geval dien je te prediken wat in het belang van het bedrijfsleven is. Als je mij vraagt welke van die twee onbetrouwbaarder en afhankelijker is, dan weet ik het wel.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#25 Bjorn

Waarom staat er ‘sic!’ achter ‘bekostigd [wordt]’? Best wel een fail. Net als het bedelen om de subsidie, trouwens.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#26 Monade

Wanneer krijgen jullie anti-subsidieapen nou eens door dat burgers wel inspraak hebben bij het overheidsbeleid en nul komma nul inspraak hebben bij bedrijfsbeleid?

Dat de gemiddelde Nederlandse kutburger zijn/haar medezeggenschap heeft verkwanseld, doet hier niets aan af.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#27 Olav

Bjorn: Waarom staat er ’sic!’ achter ‘bekostigd [wordt]‘? Best wel een fail.

Zeer goed gezien.

B: Net als het bedelen om de subsidie, trouwens.

Als je volgens de wet aanspraak kunt maken op subsidie, dan mag je dat toch aanvragen? Wat dat met bedelen te maken heeft ontgaat me volledig.

Als je een probleem hebt met zekere subsidies dan moet je bij de overheid zijn, niet bij clubs of bedrijven die gewoon gebruik maken van de mogelijkheden die er zijn.

Verder wat Monade zegt.

Overigens vind ik ook dat mensen en bedrijven zich niet van subsidie afhankelijk moeten maken. Maar zoiets eenmaligs ter stimulering lijkt me juist uitstekend.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#28 Maxm

@prediker; Waarom zouden de anderen zich wat moeten aantrekken van de beperkingen die Sargasso zichzelf oplegt? Rechts doet wat ze altijd doet als ze horen van subsidies en linkse hobby’s. Blijkbaar doen ze dat ook tegen subsidiëring van rechtse hobby’s. Je hoeft het niet leuk te vinden maar consequent is het wel.

Waarschijnlijk heb je daar toen niets over gehoord omdat de telegraaf op zijn voorpagina niet triomfantelijk zijn broek liet zakken om de volkskrant zijn kont te tonen. Dus.

Bovendien vreet de hele traditionele media blijkbaar uit die ruif en zal het onder het motto never bite the hand that feeds you niet een erg populair onderwerp zijn in Neerlands redactielokalen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#29 parallax

Bye fukking bye KJ.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#30 Bismarck

@14: Mja, behalve dat het geen spelfout is (ook geen grammaticafout, voltooid verleden tijd is stam +d voor woorden met een stam op g).

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#31 JW

@21 En een pers die de eigen broek moet ophouden leidt tot wantoestanden als RTL8, Veronica en SBS6: op de massa gerichte troep. Om van de Telegraaf maar te zwijgen.

En de NRC, Volkskrant, Trouw, etc houden niet hun eigen broek op?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#32 Rob

@18 “Ik ben heus geen drama-queen”

Dat dacht ik ook, totdat ik #18 las.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#33 Maarten

iedereen teert op de overheid
en
de overheid teert op iedereen

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#34 Olav

Parallax: Bye fukking bye KJ.

Oneens. KJ moet blijven.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#35 børkbørkbørk

@31 Kijk de archieven van het stimuleringsfonds maar eens door. In 2010 staat TMG op 9 “GEHONOREERDE AANVRAGEN VOOR SUBSIDIE T.B.V. DE AANSTELLING VAN JONGE JOURNALISTEN”, o.a. voor Sp!ts. TMG, dat is dus De Telegraaf. Zelfs die kunnen hun broek niet ophouden.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#36 Bjorn

@35: dat kunnen ze prima, maar de verlokking van ‘gratis geld’ kunnen ze kennelijk niet weerstaan.

@27: Sargasso moet lekker zelf weten wat het doet. Als het geld zo besteed wordt zoals op de website van het fonds omschreven dan zou ’t best wel we eens interessante artikelen op kunnen leveren. Neemt niet weg dat het alle klaagzangen op deze site over de bezuinigingen wat minder geloofwaardig maakt; Sargasso bijt in de hand waar het uit eet.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#37 Anoniem

@30, dat probeerde ik inderdaad subtiel aan te kaarten, maar dat ontgaat iedereen blijkbaar (ook #25 en #27).

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#38 Carlos

Bjorn, je begrijpt het verschil tussen kabinet en overheid niet.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#39 zazpi

EDIT: u heeft een ban

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#40 Anoniem

@36 Dat wil je in een democratische samenleving, kritiek op de overheid, niets mis mee dus dat de overheid dat soms betaalt.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#41 Sikbock

Afgezien van het gezeur over de subsidie: gaan carlos & steeph nu “manager” worden, ondergeschikten “aansturen” en zelf niks meer uitvoeren? Hulde dan wat mij betreft, de beste ideeën worden immers geboren in ledigheid..

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#42 Share

@26 Yo Lee, wel es een inspraakavond voor de gemeente gedaan? Over gemiddelde Nederlandse kutburgers gesproken ;)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#43 L.Brusselman

Gefeliciteerd met deze subsidie,en wat de kritiek betreft schitterend toch al die sputterende sukkelaars.er is niets vermakelijker in deze als de verontwaardiging bij tegenstanders .Vooral als de afgunst er zo vanaf straalt.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#44 parallax

Natuurlijk moet KJ blijven, als dit de reden is om niet te blijven dan wat mij betreft: hit the bricks.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#45 Rob

@43 Agreed.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#46 Harm

Een WOB-redacteur en een data-redacteur? Dat lijkt me een zeer intelligente invalshoek!!

Hopelijk komen jullie niet in de situatie dat je dit moois weer moet opgeven omdat de subsidie wegvalt.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#47 Carlos

Harm, zie eerder bericht:

“Het is nadrukkelijk een eenmalige subsidie want het projectplan voorziet dat na anderhalf jaar Sargasso zelf voldoende financiering genereert”.
https://sargasso.nl/archief/2011/07/01/sargasso-professioneel/

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#48 Bert Brussen

Wat een gave ad hominems! De kwaliteit van Sargasso gaat er met sprongen op vooruit sinds die subsidie. Mooie, gedegen onderzoeksjournalistiek, goed beargumenteerd, geen plat gescheld zoals op Geenstijl. Grote klasse boys!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#49 Martien de Jong

Ik ga er vanuit dat het design van de site er de komende tijd goed op vooruit gaat. Een likje verf moet er nu wel vanaf kunnen lijkt me.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#50 børkbørkbørk

Sarcastisch doen maakt je geen beter mens, Bert.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#51 Huub

Ik vind het prima als jullie die subsidie gaan gebruiken voor kwaliteitsonderzoeksjournalistiek en van die kekke dataprojecten. Maar niet als jullie het gebruiken vooor een normale Sargasso (+). Dan slaat het nergens op namelijk.

Sowieso is het op papier stukkken beter dan die kansloze projecten als mijnZ en weet ik wat ze krijgen. Overigens heeft Bert (en ik ook) ook geageerd tegen de centen die Pluspost kreeg. Krijgt welingelichte kringen (contentajatters par excelllence) eigenlijk ook subsidie?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#52 TRS

Misschien kan er ook worden geïnvesteerd in een eindredacteur die de spellingscontrole van Prediker kan verbeteren?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#53 diana

Bert Brussen heeft gelijk. Altijd.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#54 su

Wie de neuk is Bert Brussen?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#55 Krekel

De vaste vervanger van Nico Dijkshoorn.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#56 Prediker

Heeft Bert nou een repliek van bijna 1500 woorden geschreven, gebaseerd op de veronderstelling dat ik Frans Smeets ben, en dat bovenstaand stuk over Bert Brussen gaat ipv zure reacties op het nieuws dat Sargasso subsidie krijgt?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#57 Carlos

@Huub, wat is Sargasso+ ? En zo ja, waarom denk je dat we het daarvoor gaan gebruiken?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#58 Dehnus

@53 Dat dacht ik ook…. schijnt iemand te zijn die geen stijl heeft een graag karaktermoord op mensen pleegt. Ook schijnt hij wel eens mensen willen kapot te maken. Lijkt me een crimineel eigenlijk, zit hij nog niet in de bak?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#59 Huub

@carlos als je zeg maar de gewone sargasso draait, wellicht iets professioneler – andere layout, meer artikelen, meer redactie (dit is de +)- zonder nieuwe projecten, maar dan met subsidie, dat zou ik kwalijk vinden.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#60 Carlos

@Huub, maar dat gebeurt dus niet, dat heb je inmiddels kunnen lezen in de verschillende postjes hier.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#61 Harm

@47 – Carlos, sorry, dat had ik nog niet (goed) gelezen. Nu wel dus.

Jullie zoeken in de goede richting, zitten op het goede spoor.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#62 Ronald

Jammer dat Sargasso mee wil doen met de sneue blog-oorlogjes van types als Brussen, Naakt, Stift en Hoek van Europa. Dat de reactie van Brussen hypocriet is (zijn baas TMG kreeg immers 3 ton) doet er niet toe: een beetje blog staat daar boven. Move on.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#63 Huub

@carlos Dan vind ik het prima en ben ik zeer benieuwd wat het brengt.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#64 parallax

Dapper van achter zijn toetsenbord reagurend hield hij stand.

Bea’s stukje was geheel gericht op Bertje.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#65 Monade

@62 Ronald, er is nog wel een verschil tussen ruzie zoeken en alles over je kant laten gaan.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#66 JSK

@62: Edge is “rand”.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#67 Prediker

@62; Ronald, de blogosfeer is een virtueel schoolplein, met allemaal jongetjes die zich willen laten gelden. En zoals ieder schoolgaand kind ondervindt: als je pestkoppen over je heen laat lopen, blijven ze komen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#68 Harm

@67 – Verhelderende visie

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#69 qwerty

@67
Wat #68 zegt: verhelderend

 • Vorige discussie