De Dagelijkse Standaard neemt loopje met de waarheid

dds130909_250Het is maar een klein slippertje hoor. Voor een blog dat graag zijn gelijk haalt heel begrijpelijk. Alleen pakten ze het dit keer niet zo slim aan.
In Amerika is er vanuit de conservatieve hoek nogal wat gesputter tegen de plannen van Barack Obama om de verzekering van de gezondheidszorg om te gooien. En gisteren moest dat protest uitmonden in een enorme demonstratie. Zij met de oogkleppen op spraken van meer dan een miljoen. De rest van de wereld denkt dat een getal onder de 100.000 meer in de buurt zit.
Maar omdat je dat niet wilt weten als fervent tegenstander van Obama, moet je wat. Dus gebruik de Dagelijkse Standaard (screenshot voor de zekerheid) een foto van een hele grote bijeenkomst op diezelfde plek.
Wel een beetje suf als je dan juist een foto gebruikt van de inauguratie van Barack Obama zelf. Als er een pro-Obama moment is geweest in de jonge geschiedenis, dan was het dat wel.
Ben benieuwd hoe ze dit nu weer gaan rechtspraten.

 1. 2

  Wat mij als eerste opviel waren de grote schermen (wit van achter). Die waren toen speciaal neergezet om iedereen achteraan ook te laten meegenieten.
  Verder valt het gebrek aan spandoeken en borden op.
  Bovendien is het onbewolkt, terwijl het wisselend bewolkt was gisteren in Washington.

 2. 14

  Tel zelf maar na @peter? Aantal demonstranten is op 1) het filmpje op het oog redelijk te berekenen. Ga uit van de opp./de rechthoek tussen de witte wegmarkering waar zich de meeste demonstranten bevonden. Je ziet na 1 sec enkele auto’s staan: 3 m lang 2m breed, is een opp. van plm 75x50m=4000m2. 1 persoon neemt ongeveer 50cm2 ruimte in beslag = plm 8000 mensen. Zwelt aan tot hooguit het dubbele.

  Dan 2) de inauguratiefoto of/en de jammerlijk in de gehele serie énige onduidelijke Foxnewsfoto waar ene J.Livestro in een comment op DDS naar linkt. Is ongeveer halverwege de National Mall op plm 850m van het Washington monument juist achter Sculpture Garden genomen (totale breedte en lengte National Mall = 400 feet (plm.120 meter) x 1 mile (1609m)). 850x120m : 50cm2 = plm 200.000 mensen op dat stuk. Stond stampendvol tot Capitol Hill…het dubbele dus = plm. 400.000, afhankelijk van de mate van “dichtheid” uiteraard…

  Het wereldrecord mensen in een 2CV proppen staat op 22. Nu is de maandagvraag: hoeveel Foxnewsfoto’s passen er in een Hummer…

 3. 16

  @Yevgeny Podorkin: Hm, lijkt me een veel betere berekening. Na aftrek van de wandelaars die er niets mee te maken hadden en verbaast staan toe te kijken, komen we rond de 12 tot 14 duizend deelnemers?

  Verder: ik herhaal #8 en ga over tot de orde van de dag.

 4. 17

  @15 “Klagen over een tekort onder Obama na de grote bedragen voor de oorlog in Irak…”

  Ho-ho! dat was for the greater good of mankind, hè. Bovendien had God gezegd dat het moest. Dan mag ‘t. [/sarcasme]

 5. 19

  Heerlijke site, die DDS: schreef daar laatst dat Michael van der Galiën zich wederom een rugbreuk had geonaneerd bij alweer een opiniepeiling van Rasmussen over Obama’s populariteit: werd meteen verwijderd. Terwijl het kwakje van Michael gewoon te zien bleef.

 6. 20

  Helemaal grappig als ze in de tekst ook nog refereren naar dat gehoaxte plaatje: “Zoals u in bovenstaand plaatje kan zien, was er een enorme mensenmassa op de been.”

 7. 21

  The Daily Mail had het van Michelle Malkin, die het van een willekeurige Twitteraar had, die het weer van een figuur ter plaatse had. Kortom een betrouwbare bron.

  Aangezien Fox News (evenals DDS) geen boodschap heeft aan feiten zal er wel consequent over een miljoen gesproken blijven worden.