1. 4

  Dus, Seven. Jij denkt dat zij 2,8 miljoen hebben gekregen, alleen maar omdat ze zeiden dat de gletsjers smelten?

  Whatever.

  Is het jou trouwens ook opgevallen dat in de paper van die student over gletsjers er helemaal geen uitspraak wordt gedaan over waardoor ze smelten?

 2. 5

  “Professor Phil Jones, who has temporarily stood down as director of UEA’s climactic research unit, is reported in today’s Sunday Times to have “several times” considered suicide. He also drew parallels between his case and that of Dr David Kelly, found dead in the wake of the row over the alleged “sexing up” of intelligence in the run-up to the invasion of Iraq.”

  Ja nee dat heb je nodig. Godallejezus. Een drama queen.

 3. 6

  @seven: voorspelbare reactie. Maar daar toch even op ingaand. Zou het misschien ook zo kunnen zijn dat al dat geld (met name in de jaren 90) naar het klimaatonderzoek (zonder plus of min) is gegaan omdat de regeringen hoopten dat de conclusie zou zijn dat het allemaal meeviel? Dat diezelfde redenering achter de IPCC zit? Stop maar genoeg wetenschappers in een hok en gooi er bergen geld tegenaan, dat leidt alleen maar tot meer verwarring (wat het tot het laatste rapport ook vooral deed).

 4. 7

  Misschien een idee voor hier op Sargasso; Bij iedere discussie over het klimaat aangeven wat het standpunt van je werkgever in deze is…? (klimaatbeliever of klimaatskepticus, natuurlijk draait het uiteindelijk allemaal om macht en geld)

 5. 8

  @Emsuuri: Maar dan is de aanname dat mijn werkgever (of sponsor of whatever) mij betaalt voor het schrijven/reageren alhier.
  (Dat zou ik niet erg vinden, maar is niet heel realistisch in mijn geval)

 6. 10

  Deep Climate heeft een tweetal zeer verhelderende artikelen over het werk van McIntyre en McKitrick, hun connecties met invloedrijke think-tanks en lobbyisten, en met conservatieve beleidsmakers in de US.

  Het hele verhaal doet héél erg sterk denken aan de incestueuze driehoek voor de inval van Irak tussen het INC (o.a. Chalabi), de neoconservatieven in de Bush-regering en het Amerikaanse Congres, en willige en/of naïeve waterdragers in de pers (o.a. Judith Miller).

  Deel 1: http://deepclimate.org/2010/02/04/steve-mcintyre-and-ross-mckitrick-part-1-in-the-beginning/
  Deel 2: http://deepclimate.org/2010/02/08/steve-mcintyre-and-ross-mckitrick-part-2-barton-wegman/

 7. 11

  Totaal iets meer dan 100k, niks dus. Al Gore pakt dat per keer dat hij co2 uitademt. Schijnt van 0 naar miljardair gegaan te zijn door het pushen /lobbyen voor het carbon trading systeem van Enron en Golman Sachs.

  Lees http://climategate.nl/2010/01/14/de-klimaatindustrie-een-geoliede-machine/ Hoe de olieindustrie zelf fors verdient aan bv co2 opslag.

  @Steeph Een groep (milieu)activiten binnen de klimaatbeweging hebben het ipcc gewoon gekaapt voor een eigen agenda. Zie bv de Marcel Crok-erlebnis http://climategate.nl/2010/02/08/volkskrantje-kopen-voor-ontspannen-duo-interview/#more-1531

 8. 12

  Goed punt Steeph. Het is zeker zo dat de oliemaatschappijen klimaatwetenschappers hebben omgekocht om temperatuurdata te vervalsen en aan allerlei ongefundeerde bangmakerij te doen. Zo heeft bigoil de basis gelegd om nu het IPCC onderuit te schoffelen. Erg geraffineerd van deze verdraaide grootkapitalisten allemaal.