De Amerikaanse politieke blogosfeer

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

usblogosophereVoorspelbare consternatie toen ruim een week geleden Steeph met een visualisatie van de Nederlandse politieke blogosfeer kwam. Er waren uiteraard blogs geheel onterecht niet meegenomen, maar men kon zich ook niet altijd vinden in de typering “rechts-links” en “progressief-conservatief”. Blogs die werden neergezet als schreeuwerig vonden zichzelf HELEMAAL NIET SCHREEUWERIG!!1! en ook over het cijfer voor relevantie werd over en weer geschamperd. Mission accomplished en Steeph komt in het najaar vast terug met een nog veel betere versie.

In Amerika zijn ze echter in alles verder: obesitas, kredietcrisis maar zo ook met het karteren van hun blogosfeer. Hier geen gekrakeel over typeringen ‘liberal’ of ‘conservative’, Amerikanen weten allang waar ze staan. Het resultaat: 621 meest invloedrijke blogs in een kaart, NICE!

Reacties (2)

#1 Loupe

*kwijl*

Steeph heeft nog wel wat werk voor de boeg, zo te zien.

  • Volgende discussie
#2 Ronald2

Zo te zien zijn het nog altijd de ‘dode bomen’ die de meeste “linkfluence” hebben. NY Times scoort 100. Mag ik daaruit concluderen dat al die blogjes vooral zitten te parasiteren op het werk van echte “infoprofessionals”?

  • Vorige discussie