1. 2

  Dit is even geheel en al meta-commentaar en echt enkel en alleen bedoeld als eerlijke vraag (dit voordat er weer een boze Crachàt op m’n nek springt) maar ik moest hier aan de pleister zien dat wat eronder zit wel een of andere vorm van open wond zal zijn ofzo (en waar en hoe, nog steeds geen idee).

  Ik ben vaak erg slecht in, eh, “visuele interpretatie” en wil toch eens vragen hoe dat meer algemeen zit. Dat wil zeggen, ben ik gewoon slecht, behoorlijk slecht, uitzonderlijk slecht, …

  Ik moest hier gaan van een gebakken eitje (eh…), via uitwerpselen (mmm…) naar een open wond (ah!). Zien anderen wel meteen het idee?

 2. 3

  #2
  Die vieze, smerige open wond moet volgens mij Wallonië voorstellen, het gezonde vlees eromheen Vlaanderen. Die Van Rompuy-pleister moet dan de ganze boel bij elkaar proberen te houden.

 3. 5

  @3: Als ik het goed begrepen heb, zit de etter achter de pleister in het huidige kabinet juist in de Vlaamse partijen (VLD en vooral CD&V). Het opstappen van eye-candy Vervotte geef daar denk ik wel een hint over.

 4. 6

  @ Hayek:

  Okee, dat is nog een verdere interpretatie maar (even aangenomen dat je eerst de foto zag voor het commentaar), zag jij wel direct het idee?

  Het is offtopic en voor anderen oninteressant (sorry…) maar ik zat er zo daaps naar te staren dat ik me echt afvroeg in hoeverre dat nu iets persoonlijks was.

 5. 7

  België, een perfect gezond en normaal land wordt neergesabeld door mensen en hun hersenschimmen. Lemmingen met een lemmet.
  Dat daar ondertussen nog slechts één onbesmet persoon in stelling kan gebracht worden maakt hem tot niets meer of minder dan een pleister op een stinkende wonde.
  Maar veel schijnt het niet te helpen. Mijn land heeft een breinchirurg nodig, geen eerstehulp.
  Een zekere De Padt (sic) heeft het zelfs tot minister van binnenlandse zaken geschopt – nog niemand had van ‘m gehoord.
  Leeggebloed, en grijnzend staan de daders erbij.

  Enige vraag die rest: kàn het nog erger dan dit jaar?

  (hopelijk beantwoordt dit je vragen wat, Rene)

 6. 8

  @ Crachàt: Niet geheel ben ik bang. Eenmaal enigzins begrepen vond ik het sowieso al wel een geslaagde parallel, wat dan ook de details.

  Ben echt alleen aan het vissen naar visuele psychologie. Ik kom de laatste tijd vaak tegen dat ik visuele zaken (en grapjes) letterlijk niet begrijp. Gewoon wat verlate zelf-verkenning; op geen enkele manier inhoudelijk commentaar…

 7. 9

  Crachàt Voor Dummies!
  (grapje he)

  PLEISTER OP DE WONDE.

  Een gezegde, méér dan van toepassing op de Belgische situatie.
  Zeer letterlijk verbeeld als een pleister en een wonde.
  Als de 66ste premier van België een pleister is, dan is de wonde België.

  volgende stap: grottentaal!