1. 1

  Deel 1 (religie) en deel 3 (bankwezen/geld) interessant, deel 2 over 9/11 doet ‘de zaak’ geen goed. Vreemd dat dat stuk er in zit, doet afbreuk aan de andere twee delen.

 2. 3

  Ja, maar dan ook nog in één vd zwakste “alu”-betogen die ik recentelijk gezien heb. Als je dan al een complot wil, doe een beetje je best om ons te overtuigen..

 3. 4

  ’t Is al weer een tijdje geleden dat ik ‘em gezien heb, dacht indertijd dat zo’n slordig gemaakte, van samengeraapte uitgekauwde conspiracietheories gemaakte mockumentary niet heel veel indruk zou maken op de internets. Thought wrong.
  Veel claims in deel een over de herkomst van christelijke thema’s zijn heel makkelijk te debunken, herinner ik me van 1 of andere weblogdiscussie (google it), deel twee is de bekende alu-reutel, alleen deel drie is wel interessant, helaas weer te vergaande conclusies er achteraan.
  Wel vermakelijk.

 4. 6

  Zonder de “feiten” voor waar aan te nemen, prachtfilm. De harde kern van alle 3 verhalen is dat de mensheid zelf alles altijd heeft georganiseerd. Het is niet vooral deel 1, maar de gehele film die in principe, de religie aanvalt.
  Alhoewel de naam van god vaak is misbruikt daarvoor, waren het altijd mensen en vooral groepen mensen.
  “I don’t know what God is, but I know what he isn’t”

  @ASH – Mee eens, delen 1 en 3 zijn veruit het beste. Die 11 september complotten hangen veel internetters inmiddels wel de keel uit, niet? Als je Lose Change niet al had gezien was het anders.

  In ieder geval, deel 3 is net zo. Als je deel 3 gelooft moet er in deel 2 ook wel een waarheid zitten, toch? Deel 3 gaat zoveel verder.