1. 2

  “Voer voor complotten”? Dat “ze” hem doelbewust zonder infuus of beademing gewoon hebben laten inslapen bedoel je?…om geen langdurige en vooral pijnlijke procesgang te hoeven doorlopen? Om bev.diensten, min. v BiZa en KH te besparen dat die beerput dan over 1 jaar (weer) open moet? Dat de dader dan als een soort Martelaar der Republikeinen in dat bankje zit? En dat de advocaten allerlei getuigen oproepen (Maxima is namelijk degene die w.s. het héle voorval heeft zien voltrekken, had hoog gezeten in die bus toch het beste overzicht). En allerlei andere dingen te berde brengen: of de beveiliging wel op orde was (dader had namelijk vlak voor het incident al een stopteken genegeerd); en of er toch niet geschoten is en of er toch sprake was van een 2e dader (getuigen zagen vlak voor incident iemand uit auto springen).

  Dus daar zeg je wat zeg, voer voor complotten. En voor het zelfde geld boort die suzuki zich in de flank van de bus, krijgt vervolgens een klapband en het héle gezelschap het héle Koninklijk Huis stuitert via de Naald van Wilhelmina…Pieter, Christiaan prinsjes prinsesjes alle opvolgers tot in de derde lijn…en tieft vervolgens 3 maal ondersteboven het grastalud af…

  Goeiendag zeg, met the blink of an eye en je hebt zomaar je eigen grassy knoll…

 2. 3

  Beste YP, u kent mij ik heb geen boodschap aan complottheorieën, maar ik als blogger ken ik mijn pappenheimers, niets is de doldwaze aanhangers van complottheorieën te gek om te beweren. De teleurstelling dat we bepaalde zaken nu misschien wel nooit te weten zullen komen zet zich onder de aluhoedjes al snel om in nieuwe complotconstructies. Mark my words, ze gaan er komen. Ingrediënten: schokkende gebeurtenis, koningshuis, overheid en een niet volledig te verklaren zaak = gegarandeerd complottheorieën.

  Voor het werkelijk risico van deze aanslag op de koninklijke familie, verwijs ik naar mijn eerdere comment van vanochtend: https://sargasso.nl/archief/2009/04/30/foto-zonder-onderschrift/#comment-355518

 3. 4

  Er zijn helemaal geen complottheorieën nodig om deze aanslag te verklaren. Het is volkomen duidelijk dat de man het op de koninklijke familie had gemunt omdat die een bijzonder moeilijke relatie met Lockheed heeft en daarom tegen de Joint Strike Fighter is. Het kan toch geen toeval zijn dat dit gebeurt in dezelfde week dat de aanschaf van de JSF wordt uitgesteld, en precies zeven jaar nadat Lockheed en Mat Herben onze Pim lieten ombrengen?

 4. 6

  Ja, ja we gaan los. Het invullen van zaken die we nooit zullen weten, is tenslotte een specialiteit van de Homo Errarum (excuses voor de foute vervoeging).
  Zo zijn we ook aan menig godsdienst gekomen (excuses voor de off topic vergelijking).