Rapport Agent666

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Agent666' speciale geheime missieRedactie: onze Agent 666 was in werkelijkheid een bionische man. Hij is ontwikkeld in een laboratorium en om hem geruisloos op te laten gaan in de samenleving hebben wij ook wat emoties toegevoegd. Dit laatste is echter een beetje misgegaan, onze Agent 666 heeft een bovengemiddeld ontwikkeld gevoel voor rechtvaardigheid en kan absoluut niet tegen leugens. Eigenlijk was het dan ook gekkenwerk om hem uit te zenden naar een politiek congres.

Agent 666 is na afloop van het D66 partijcongres behoorlijk doorgedraaid. We moesten zijn leidingen gedurende 24 uur spoelen met pure alcohol. In eerste instantie leek hij hiervan op te knappen. Maar de teksten die hij vervolgens produceerde waren te schunnig voor woorden. Agent 666 analyseerde de politieke situatie enkel volgens een theorie dat D66 geen vunzige vrouwen herbergt en dat het daardoor nooit wat zal worden met die partij. Als kwaliteitsblog konden we deze perverse teksten uiteraard niet afdrukken. We hebben onze bionische man vervolgens nog wat ferme stroomstoten toegediend en toe kwam er toch een enigszins coherente column uit. Na het schrijven van de column heeft Agent 666 zichzelf vernietigd, hij kon niet verder leven met zoveel onrechtvaardigheid die hij op die bewuste zaterdagmiddag op zijn harde schijf had opgeslagen. Hier volgt zijn tekst:

D66 heeft zich gistermiddag onsterfelijk irrelevant gemaakt. Niet alleen is gebleken dat een ruime meerderheid van de leden -van deze ooit progressieve partij- inmiddels conservatief liberaal is. Ook lijkt men bijna unaniem te lijden aan een verwrongen narcistisch zelfbeeld waardoor het zicht op de politieke realiteit volledig wordt ontnomen. Het ooit zo verfrissende pragmatisme is verworden tot een ziekelijke obsessie voor de uit dit pragmatisme behaalde resultaten. Ook nu weer werden de (zogenaamd) zwaar bevochten resultaten uit het Paasakkoord op het D66 partijcongres op een bijna devote wijze opgepoetst en opgehemeld. Terwijl er aan het grote kader waarin de partij zich manifesteert (lees: het beleid van Balkenende II) volledig werd voorbij gegaan.

Het essentiele probleem van D66 is dat alleen D66-leden begrijpen wat D66 wil bereiken met een deelname aan elk willekeurig kabinet. Wie aan een kabinet deelneemt neemt verantwoordelijkheid voor het gehele beleid. Geen hond zal na afloop van Balkenende II nog denken: “D66 heeft toch maar mooi dat extra geld voor onderwijs eruit gesleept”. Wat mensen wel zien is een partij die 4 jaar lang niks heeft gedaan voor natuur en milieu, de sociale zekerheid heeft vernield en 26.000 ingeburgerde asielzoekers heeft uitgezet.

De obsessie voor de onderhandelingsresultaten in het Paasakkoord en tegelijkertijd toegeven dat men het niet eens is met de rest van het kabinetsbeleid maakt het Paasakkoord voor D66 tot een soort Schindler’s List.
“De vernietiging gaat door maar we hebben toch iets kunnen redden…”
De vraag is echter: wil je herinnerd worden als Oscar Schindler of kies je voor de rol van Winston Churchill?

In de politiek moet men af en toe de zaak willen opblazen om er later weer beter uit te komen. Er bestond onder de D66-leden een diepe angst voor de stem van de kiezer en terecht. Ze hebben immers al een tijd hun sociale en groene principes verloochend en werken bijkans mee aan elk denkbaar beleid. Maar door nu eens te tonen dat men ergens voor staat zou de interesse van de kiezer weer gewekt kunnen worden. Volgens de kieswijzer kiest immers een groot deel van de Nederlanders voor de uitgangspunten van D66 zoals die op papier staan. Dit zou zich vertalen in een structurele 21 zetels. D66 is echter onzichtbaar door de hierboven genoemde obsessie met het pragmatisme en de daarmee gepaard gaande vertroebeling van de werkelijkheid. Ook nu weer zullen hun prachtige paasresultaten onzichtbaar blijven. De aan het narcistisch grenzende naieve overtuiging van de overgebleven D66-ers dat ze “een verschil maken” zie ik graag gelogenstraft in 2007. D66 is namelijk niet alleen een hele naieve partij maar ondertussen ook een rechtse partij geworden.

De verrechtsing van de partij komt niet door de verjonging zoals de media ons willen doen geloven, maar gaat hand in hand met het naieve zelfbeeld wat men erop nahoudt. Blind voor de grote lijnen en geobsedeerd door het eigen gefriemel of men nu jong of oud is. De schade die dit berokkend aan vroegere D66 idealen zoals: een groen en sociaal beleid zorgen ervoor dat er al een geruime tijd een uitloop van progressieve leden is. Zaterdagmiddag liepen er weer een paar honderd verbitterd naar buiten.

Het huidige D66 mag nog 2 jaar meespelen in Den Haag. Het Paasakkoord is over een maand alweer vergeten. Van het kritisch volgen van de partijtop zal ook nu weer niks terecht komen, net zo min dat in de afgelopen 2 jaar het geval was. Voor de kiezer is D66 niet meer dan de kruipolie voor de Balkenende II machine geweest. Bovenstaande column is, net als D66 zelf op dit moment nu al bijna overbodig.

Agent 666 opent het luikje in zijn borstkas en trekt de bedrading er met een krachtige beweging uit…………………………………….

Reacties (58)

#1 MixmasterMike

Agent 666 was eigenlijk de paus?

 • Volgende discussie
#2 dreadloki

Die zwevende ribbetjes zijn nog altijd piekfijn in orde hoor!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Grobbo

D66 is bij deze verworden tot een soort E343, een generieke smaakstof zonder smaak die andere smaken beter uit laat komen. Maar toch heeft ook zo’n partij een functie, want stel je voor dat over twee jaar zo’n PvdA kabinet net een zeteltje te kort komt, dan kan Dittrich mooi meedoen. In zijn eentje… Geen enkel probleem, kje houdt ‘m gewoon zoet met een kroonjuweel.

Gekozen burgemeester doen meneer Dittrich?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 mark

Ik ben erg benieuwd naar de vunzige vrouwen-theorie…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Carlos

Hans van Mierlo heeft het gebruik van het woord kroonjuwelen verboden. Dus ik denk dat Boris dan minister wordt voor “onderzoek naar een mogelijke vervanging van het woord kroonjuwelen”.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Carlos

@mark, ja ik ook.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Dwaas

Redactie: onze Agent 666 was in werkelijkheid een bionische mens.

[punnik mode]Een bionische mens? Dan nog altijd een bionisch mens. Toch?[/punnik mode]

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 Degtyarev Pekhotny

D66; ooit een respectabele, en alom gerespecteerde partij, blijkt een konijn gevangen in de lichtstraal van een naderend gemotoriseerd voertuig.

De leden die ervan overtuigd zijn dat de kroonjuwelen nu echt verzilverd gaan worden, hetgeen ze notabene zelf onmogelijk hebben gemaakt door de door het volk gekozen burgemeester grondwettelijk te willen vastleggen, hebben een verbond gesloten met de mensen die het “de rooie ratten niet gunnen” om een goeie verkiezings uitslag te halen. Kortom democratie volgens de D66 doctrine, of geen democratie at all. Dit noemt men “landsbelang” maar is ook en plein public “ordinair partijbelang” genoemd door Jan Terlouw. “De inhoud” waar het ooit om ging bij D66 blijkt te zijn verruild voor pragmatisme. En pragmatisme is verruild voor ordinair opportunisme.

“Sociaal-liberaal” blijkt te betekenen “sociaal-vrijblijvend” aangezien dit D66 de “vernieuwing” van het sociale beleid steunt. Vernieuwing betekent in deze afbraak.

Met deze vernieuwing word ik tegenwoordig geconfronteerd als ik weer eens extra lang moet wachten bij de kassa in de supermarkt in mijn zeer welvarende gemeente wanneer een keurige bejaarde dame letterlijk centen moet uittellen om een appel en een bakje fruityoghurt te kunnen aanschaffen. Een schouwspel dat inderdaad nieuw voor mij is. Vernieuwend, en kennelijk ook “landsbelang”, is ook de nieuwe vorm van euthanasie in de verzorgingstehuizen waar 30 procent van de bewoners is ondervoed en uitgedroogd.

Dit zal de leden van D66 worden aangerekend; hier hadden zij afgelopen zaterdag namelijk iets aan kunnen doen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 David

Hilarisch vond ik Brinkhorst’s opmerkingen over ‘de populisten van links en van rechts’. Als het aan hen had gelegen waren die populisten volgend jaar overal als burgemeester gekozen. O nee – want de burger is slim genoeg om een eigen keuze te maken. Behalve dan als D66 uit het kabinet zou stappen natuurlijk.

Ook mooi was Schuyer’s goedvolle betoog over de nieuwe grondwetswijziging. Door de direct gekozen burgemeester op te nemen in de Grondwet, zouden PvdA, GL en SP flink wat uit te leggen hebben bij de komende verkiezingen – namelijk dat ze gestemd hebben overeenkomstig hun respectievelijke partijprogramma’s. Eddie vergat daarbij ook even dat het optreden van De Graaf de afgelopen tijd er juist voor heeft gezorgd dat de animo voor een (direct) gekozen burgemeester naar een historisch dieptepunt is gedaald.
Maar wat nu als ‘conservatief links’ gewoon bij hun eigen standpunt zou blijven – een door de gemeenteraad gekozen burgemeester – wat dan? Nou, daar had Schuyer nog wel een slimmigheidje voor: de grondwetswijziging in twee stukjes knippen, zodat het gedeelte over ‘direct gekozen’ in tweede termijn zou kunnen worden ingetrokken. Gelukkig werd het Congres niet live uitgezonden, anders had heel ‘conservatief links’ kennis kunnen nemen van dit doorzichtige opzetje.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 MdJ

De tegenstanders van het paasakkoord zijn eigenlijk gewoon tegenstanders van het huidige kabinet. Niet tegen het laffe ruggengraat-principe in de kwestie ‘Gekozen Burgemeester’.

Derhalve was geen enkele uitslag goed geweest, voor D66. Een krachtig ‘Nee’ tegen het paasakkoord was eveneens een aanwijzing geweest voor de naderende teloorgang van D66.
Al met al een geweldige prestatie van de PvdA, om van een non-issue, een partij te laten degraderen. Met ‘bijna’ verkiezingen als toetje.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#11 Nelis

D66 is helemaal de weg kwijt, wat ze willen en voor wie, wat ze kunnen, hoe ze het kunnen en wat het mag kosten. Tijd voor bezinning zou ik zeggen, in plaats van als dolende tuinkabouter door te wandelen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#12 Sigi

Het afwijzen van het paasakkoord had D66 meer stemmen opgeleverd dan dit gokken op het slechte geheugen van de kiezer en het aantrekken van de economie. Ik hoop dat je principes verkwanselen voor een pluche zetel ze duur zal komen te staan.
Ze boffen dat dit debacle overschaduwd wordt door het overlijden van de paus.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#13 Carlos

ik vrees dat zelfs een hutje op de hei geen uitkomst meer kan bieden.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#14 Carlos

@Siquo: het was inderdaad frappant te zien dat er zaterdag op het Acht uur journaal 5 minuten werd ingeruimd voor het D66 congres en meer dan 10 minuten voor het overlijden van de paus. Godsdienst drukt nog steeds keihard een stempel op onze samenleving, wat dat betreft zou de enige echte atheistische partij van Nederland wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#15 Degtyarev Pekhotny

@14 hoezo, valt het overlijden van de paus onder de categorie amusement dan ? Dat zou mooi zijn. Ik zelf zie er wel tegenop dat deze vertoning wekenlang het nieuws gaat beheersen. Even op een nieuwssite kijken of er nieuws is en dan staat er “Paus bijgezet onder Sint Pieter” of iets anders schokkends, en straks gaan de kranten een paar dagen koppen “nog geen witte rook”. De hoeveelheid “nieuws” over D66 was natuurlijk ook overdreven, even als het traditionele nieuwtje van “Groen links wil alles afpakken wat leuk is”, waarmee ze zichzelf moeiteloos weer eens voor de zoveelste keer dagenlang op de kaart zetten.

Het wordt tijd dat er eens echt iets nieuws gebeurt. Echt, ik ben een groot aanhanger van Nieuws. Nieuws is mijn lust en mijn leven. Het zijn echt zware tijden voor mensen die nieuws leuk en interessant vinden.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#16 Sketzer

Zoals Erica Terpstra al zei in Live & Cooking: Het is goed voor Nederland dat D’66 door blijft regeren.

En zo is het maar net. Vergeet niet dat er anders een re

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#17 Carlos

Nieuws? Ikzelf vind het na Kirgizie en Libanon weer hoog tijd voor een volgende door de CIA gesponsorde democratische machtsovername. Goed gestyleerd met een pakkende naam (Rozen-, Cedar- of Oranjerevolutie) met veel gelukkige vredelievende mensen op een groot plein. Mooie closeups van jonge vrouwen met geschminkte vlaggetjes op hun wangen. Een korte spanningsopbouw en daarna een geruisloos Happy End. Het geheel mag niet langer dan 1 week duren anders raak ik weer verveelt.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#18 Degtyarev Pekhotny

@17 same old boring stuff.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#19 Degtyarev Pekhotny
 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#20 Degtyarev Pekhotny

Ok on topic dan maar weer. @16 ja joh zei Erica Terpstra dat bij Live & Cooking. Goh.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#21 nove

Wat ik me afvraag, de afwezigheid (of onbespiede aanwezigheid) van mevr. Palmen is de verklaring voor de stelling dat er in D66 geen vunzige vrouwen rondlopen ? Of is zij de welbekende uitzondering die de natuurwet van deze partij regelt. Het zijn alleen maar vunzige vrouwen die d66 steunen behalve mevr. Palmen ?

maar belangrijk is toch aldoor te herijken.. wat is vunzig. Ik vind hondenpoep bvb. onsmakelijk en bijzonder vunzig maar vind het ver gaan om dat te projecteren op alle eigenaars m/v hoewel ik grote moeite moet doen deze redelijke koers te handhaven en ertoe neig alle hondenliefhebbers te onteigenen en ze te veroordelen tot dwangarbeid om alle stoepen, goten, trapveldjes en gemeenteparken enzoverder uit te mesten en te blijven onderhouden tot hun instorting wegens uitputting en verdroging.
Het is behalve vanwege de verstikkende geur ook een ondraaglijke handeling om bij herhaling de stront van andermans beesten onder de eigen dan wel die van bvb. spelende kinderen weg te schrapen en de verantwoordelijken voor deze vunzigheid niet ter verantwoording te kunnen roepen. Foetsie, in de anonimiteit verdwenen, niet te achterhalen, net als vandalen, gauwdieven, zakkenrollers etc.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#22 Jan des Bouvrie

Ik denk dat het voor d66 helemaal niet zo slecht is dat er geen uitgebreide aandacht is geweest voor het partijcongres. Want zoals hierboven al door anderen gezegd: wat de uitkomst ook was, het was nooit goed.

Zoals jullie weten, ben ik een warm voorstander van het paasaccoord omdat ik er helemaal niet rouwig om ben dat D66 nu de kroonjuwelen eens een beetje loslaat en heel handig het verlies van de gekozen burgemeester heeft omgezet in een forse investering in onderwijs en kenniseconomie.

Met MdJ ben ik het eens dat tegenstanders van het paasaccoord (zoals DP) eigenlijk gewoon tegenstanders van het huidige kabinet zijn. Dat de PvdA een geweldige prestatie heeft geleverd vind ik volkomen flauwekul. De PvdA heeft geprobeerd door het afschieten van een wetsvoorstel verkiezingen te forceren en heeft niet alleen jammerlijk gefaald, maar er ook nog eens voor gezorgd dat het ledenbestand van D66 fors is uitgebreid en dat D66 een week lang prominent in het nieuws was. En de PvdA zelf? die gaat te boek als zeurpartij die wetsvoorstellen afschiet niet omdat ze het ermee oneens is, maar omdat het ze electoraal goed uitkomt. Eigenbelang voor landsbelang dus.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#23 David

@JdB: wat een ongelovelijke kletspraat. Als Thom de Graaf iets minder tunneldenkerig was geweest, waren er in 2010 overal directe verkiezingen voor de burgemeester, en in 2006 al in de gemeentes die daar zelf voor zouden kiezen. Dat had verder niets afgedaan aan de meevaller van de aardgasbaten (ruwweg 1,5 mld) die nog verdeeld moest gaan worden. Minstens de helft daarvan zou in het FES worden gestopt, en hoogstwaarschijnlijk sowieso al doorgesluisd worden naar innovatie e.d. (al was het alleen al omdat JPB voorzitter is van het innovatieplatform). Wat betreft het andere half mld voor onderwijs: dat had Rutte hoogstwaarschijnlijk ook zelf al geclaimd – als D66 het slim had gespeeld had ze daar op gewacht om er vervolgens een schepje bovenop te doen. Dat kunnen ze nu wel vergeten.

Wat betreft het ‘loslaten’ van de bestuurlijke vernieuwing: 4 van de 6 punten in het Paasakoord gaan over bestuurlijke vernieuwing, de twee andere over de omroep en onderwijs – hoewel je bij dat laatste dus eigenlijk moet constateren dat het een voorschot is op de begrotingsbijstelling. Wat betreft de omroep: ook daar weten de ‘democraten’ het te presteren met een voorstel te komen waarmee het draagvalk voor noodzakelijke veranderingen slechts afneemt.

Volgens mij is er zelfs voor de voorstanders van deze regering genoeg af te dingen op het Paasakkoord, maar ja: de voorstanders van het Paasakkoord willen eigenlijk alleen maar deze regering in stand houden natuurlijk.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#24 Carlos

David, dat klopt. De verdeelsleutel van het FES lag al vast, Brinkhorst noemde overigens op het congres verkeerde percentages of dat onbewust was of om zijn onderhandelingsresultaat mooier te maken dan het is, laat ik maar even in het midden.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#25 Jan des Bouvrie

@david: maar ja: de voorstanders van het Paasakkoord willen eigenlijk alleen maar deze regering in stand houden natuurlijk.

En daar heb jij dan weer gelijk in. Niemand is in deze discussie onbevooroordeeld. Je blijkt beter de details over de investering in kenniseconomie en onderwijs te kennen dan ik en Carlos beaamt het. Dat neem ik dan maar voor waar aan. Mijn standpunt over de PvdA blijft ongewijzigd. Ik moet het eerste voordeel dat de PvdA uit deze affaire haalt nog zien.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#26 Jan des Bouvrie

@David: oh, en leg me nog even uit hoe Thom de Graaf door minder tunneldenkerig te zijn wel de grondwetswijziging erdoor had kunnen krijgen. Daar geloof ik namelijk helemaal geen bal van.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#27 nove

JdB:.. pardon, geen uitgebreide (media) aandacht ?

minstens drie weken voorpaginanieuws in elke krant, elk journaal, in elke partijafdeling en terugkerend item in alle actualiteitprogram.
De Minister- President werd ermee lastiggevallen tijdens zijn goddelijke missie.
Ik uitte al twijfels bij uw observatievermogens, het arsenaal is bij deze uitgebreid met het instrument ‘selectieve waarneming’ wat aanschurkt bij het foeilelijke demagogie.
Wat u in alle objectiviteit vegeet te melden is dat
Ondertussen mogen cda coryfeen en collega bewindslieden van Brinkhorst en consensus -minister Pechthold ( die en passant zijn [url=http://groene.alias.nl/friend_form.aip?&skip=0&max=1&artikel=D59F0837081511E603KvM2F7F440&artpriv=publicwansmaak etaleert
hun destructiewerk voortzetten in redevoeringen bij NATO, IMF, Wereldbank, EU en Brussel.
De werkelijke vraag over nut en noodzaak van voortzetting van de fatsoenlijke, nette links – vriendelijke D66 partij aan het ultra neo-liberaal regeringsbeleid (cda/vvd) is omzeild. Ze hebben zich tot in lengte van dagen tegen de mensen en hun belangen gekeerd en voluit gekozen voor kille winst omzet/groeicijfers van geldmagnaten/proleten/plutocraten en technocraten die vrouwonvriendelijk, dogmatisch conservatief en volksvijandige (anti- vakbonden, anti -miljeu belang etc.) politiek bedrijven en de samenleving ruineren.
Wat wil je ook in onze verwijfde mannencultuur en met ingetrouwde ministerdochters bij het grootkapitaal. Glamoureus geeindigd, echt, het was letterlijk oogverblindend.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#28 David

@JdB: okay, die veronderstelling is gebasserd op de aanname dat als Thom de Graaf was ingegaan op de wens van de PvdA om de gemeenten zelf te laten bepalen of ze al in 2006 mee zouden willen doen ook daadwerkelijk v

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#29 Degtyarev Pekhotny

@david, we zullen het nooit zeker weten vind ik verkeerd geformuleerd; het is zeker dat de Graaf best nog wel wat had kunnen toegeven. Hij had kunnen toegeven tot de PvdA niet anders had gekund dan voorstemmen, dat weet ik zeker. Hij heeft het niet gedaan, dat is wat anders.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#30 Jan des Bouvrie

@Nove: je moet goed lezen. Ik schreef in 22:

“…maar er ook nog eens voor gezorgd dat het ledenbestand van D66 fors is uitgebreid en dat D66 een week lang prominent in het nieuws was.

Het was het partijcongres dat geen prominente media aandacht kreeg.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#31 nove

naja, link werkt niet maar de strekking mag duidelijk zijn. D66 houdt uitverkoop, over schrijnende gevallen gesproken..zo maakt – sociaal liberalisme zich irrelevant. Laat dat maar aan de ‘anti -communist’ Dittrich over.

Wat me tot een volgende vraag leidt aangezien u bekend of misschien zelfs wel een kenner bent van de sociale mores van de gemiddelde D66 stemmer.

Hoe verwerkt de D66 achterban, werkzaam in zorg, onderwijs, media en cultuursector de zielloze bezuinigingspolitiek van hun bewindslieden tot zover ?
En hoe denken zij zich, met twee kabinetsstemmen, zich te kunnen verweren tegen de zeventig maal zeventig plagen die ongetwijfeld worden voorbereid en in sjieke Voorjaarsnota’s en Begrotings voorstellen zullen worden neergelegd.

Wat moeten ze doen volgens u : opzitten en het koekje pakken ?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#32 Jan des Bouvrie

@Nove: ik kan alleen voor mijzelf spreken, maar ik ben niet eens D66 lid.
Onderwijs: staat hoog op de agenda. I.i.g. aan het begin van de rit geld voor losgepingeld. Goed gedaan dus.
Media: dat we niet langer Te land ter zee en in de lucht subsidieren: prima.
Cultuur: weet ik te weinig van. Is altijd gezeik dat er te weinig geld heen gaat. Of dat ook echt zo is, kan ik moeilijk inschatten.
Zorg: ja, daar raak je een teer punt. Daar doet het huidige kabinet m.i. veel te weinig aan. Dat mag ook D66 zich aantrekken. De manier waarop wij in Nederland met mensen in verpleeghuizen e.d. omgaan is ten hemel schrijend.

Dat D66 slechts 2 kabinetsstemmen heeft is nu eenmaal zo. Dan moet je er de volgende keer op stemmen, krijgen ze misschien meer zetels en dus ook ministers in een eventueel volgend kabinet.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#33 Degtyarev Pekhotny

@32 het is niet ten hemel schrijend; het is dood door schuld. Rechtszaken zullen terecht volgen. Het D66 congres draagt een morele schuld aangezien zij op een cruciaal moment aan de knoppen zaten en hebben verzaakt. Daar gaan wij de volgende keer dus maar niet op stemmen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#34 Degtyarev Pekhotny

@32 ter land ter zee en in de lucht vind ik een leuker programma dan boer zoekt vrouw.

Boer zoekt vrouw krijgt wel subsidie en ter land ter zee en in de lucht niet. Toch betaal ik ook belasting.

Rara hoe kan da. “Democratie” soms ?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#35 David

@33: nu loop je toch wel weer erg hard van stapel. Ik kan me herinneren zo’n 10 jaar geleden in een verpleeghuis gewerkt te hebben. De verhalen die ik nu hoor zijn niet wezenlijk anders dan de realiteit van toen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#36 Degtyarev Pekhotny

@35; wat maakt dat uit ? zullen we het dan maar 50 jaar laten voortduren ?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#37 Degtyarev Pekhotny

Ik ben nu 37 en ik wil straks in het verzorgingstehuis godverdomme niet van de dorst omkomen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#38 Carlos

Bepaalde D66 dames, van minstens 77+, leken zich daar op het congres weinig zorgen over te maken?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#39 David

In een verzorginshuis moet dat nog wel lukken. Waar je echt niet wilt zijn is in een verpleeghuis. Ik zie dat ook niet snel veranderen, omdat cognitieve herstructurering nog altijd vele malen effectiever is dan een jaarlijkse – plichtmatige? – documentaire over schrijnende toestanden in de zorg. Het wordt niet voor niets wel eens ‘wegstoppen’ genoemd.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#40 Degtyarev Pekhotny

wegmoppen…….

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#41 Degtyarev Pekhotny

maar om even op de vunzige vrouwen terug te komen…… ik vond vroeger Winnie Sorgdrager op een bepaalde perverse manier wel wat hebben…..

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#42 Degtyarev Pekhotny

@41 heeft iemand daar nog ranzige jeugdfoto’s van ?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#43 Carlos

ja maar dat was vroeger, ik denk dat onze Agent 666 het toch vooral over afgelopen zaterdag had.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#44 Degtyarev Pekhotny

@43 ja ik probeer een aanknopingspunt te vinden qua dit verslag en de vunzige vrouwen link

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#45 Jan des Bouvrie

@DP: Ik vind Te Land Ter Zee en in de Lucht ook erg leuk. Maar er is geen enkele reden waarom dat niet bij de commerciele omroep kan. Hetzelfde geldt trouwens voor Boer zoekt Vrouw. Wat mij betreft kan dat ook weg bij de publieke omroep. Laten we die nou gewoon terugbrengen tot twee netten, zonder reclame en met alleen programma’s die we met zijn allen wel belangrijk vinden maar die het commercieel nooit zullen redden, of die vanwege de onafhankelijkheid niet bij de commercielen kunnen (bijv. consumentenprogramma’s). Wat mij betreft zijn we er dus nog niet met de hervormingen, maar is het een hoopvolle start.

Dat geblaat over dood-door-schuld is van het kaliber Fortuyn/Wilders. Kom op, dat kun je beter. En dat gevloek is ook nergens voor nodig.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#46 Carlos

ja dat begrijp ik, maar ik heb de verklaring voor vunzige winnie, ze zat ook een tijdje bij de VVD…:

– D66, van 1968 tot 1971
– V.V.D. (Volkspartij voor Vrijheid en Democratie), van 1973 tot 1983
– D66 (Democraten 1966), vanaf juni 1994
http://www.parlement.com/9291000/biof/01622

ik heb hoogstpersoonlijk die teksten van die Agent666 zitten censureren, het waren de teksten van een dronken keer-het-tij-tiener die in al zijn onmacht op de man of beter gezegd op de vrouw begon te spelen, en zo zijn we niet getrouwd op sargasso.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#47 nove

Het meest storende aan het hoog opgeblazen belang van het afgelopen partijcongres was niet de PR of de reclame voor meer ‘directe democratie’, da’s allemaal goed en wel hoewel enigszins hyprocriet en moeilijk verteren gezien het misprijzen en criminaliseren in de partij van bedrijfsstakingen (of stakingsrecht in de praktijk) en /of sectorale akties.(Vervoer, Haven, Zorg, Onderwijs, Ambtenarij)
Ze zouden het moeten toejuichen ( leve de assertiviteit en emancipatie) maar stemmen liever in met het werkgeversbelang van ‘niet zeuren, maar poetsen’ al kost het dan maar spaargeld, pensioen, kinderopvang, ziekte en stressverschijnselen door ongezonde en oneiglijke werkdruk of overbelasting als gevolg van de ideologisch geinspireerde onwil van kapitalisten- uit- de- oude- doos om in mensen en (locale) werkgelegenheid te investeren. Het is die klassieke uitholling van de directe democratie en het volksbelang tesamen wat zou moeten afschrikken maar dat juist niet doet, integendeel, de repressie is ok. Dat is sociaal -liberaal ?

Ik betreur de uiteindelijke 2/3 meerderheidskeuze van dit congres want elk initiatief wat niet strookt of gladjes past binnen de partijbelangen van cda/vvd en het regeerakkoord wordt afgeschoten en van dat landsbelang trapt een democraat niet in. Een D66 in een bijrol kan niet tegelijkertijd een hoofdrol willen spelen.
Het zgn. landsbelang zoals dat nu al vervat staat en onderbouwd zal worden in de komende meerjaarbegrotingen (saneringen op basis van nog meer drogredenaties ) en de vieze, onzindelijke crisisverheerlijking en poltieke leugens over de rug van armen, zieken, ouderen, werkelozen en militairen, nee, daaraan mee willen doen is een beetje democraat onwaardig.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#48 Degtyarev Pekhotny

@45 godverdomme is nergens voor nodig als ik dreig te sterven van de dorst ???

Maar even serieus; dit onderscheid tussen boer zoekt vrouw en ter land ter zee en in de lucht werd gemaakt door de door u bejubelde Medy van der Laan. Niet door mij. Van mij mag de totale publieke omroep down the drain als dat betekent dat ik geld terug krijg.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#49 Degtyarev Pekhotny

@46 een hockey sletje…. ik wist t wel…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#50 Jan des Bouvrie

@48: nu dreig je al te sterven van de dorst. Het wordt wel steeds erger met jou!

Medy van der Laan heb ik nooit bejubeld, dus je praat gewoon poep. De complete publieke omroep afschaffen om jou geld terug te geven klinkt al helemaal als idee van Wilders. Stop het dan in de verpleeghuizen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#51 Degtyarev Pekhotny

@50 hallo, Medy van der Laan is een staatsecretaris van D66 die zelf deze vergelijking maakte. Geheel op “democratische” leest geschoeid dit spreekt vanzelf.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#52 Carlos

Opzich heb ik een broertje dood aan die verzuilde omroepen. Terug naar twee publieke netten zonder reclame en laat een commissie van cultureel wijze mannen (waaronder ik) alleen nog maar kwaliteitsprogramma’s inkopen: VPRO’s Tegenlicht, Nova en alle afleveringen van de Pinupclub in de herhaling.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#53 Degtyarev Pekhotny

@52 helemaal mee eens al ben ik nooit een fan geweest van de pinupclub wegens te kleine je weet wel.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#54 nove

Reclamevrije tv netten (drie ,vier, allemaal voor mijn part) ben ik voor, graag zelfs. Ik zou de radio gebruiken als proeftuin voor reclamevrije publiciteit in plaats van opvangbak voor verloren inkomsten van een half publiek/ privaat omroepbestel, dat ook. De omschakeling ineens zal niet gaan, zo’n schock & awe aanval verdraagt niemand. Men tuned nog steeds in om bepaalde commercials te zien, werkelijk waar.. het vraagt een langzaam afbouwen van het medicatieregime. Gezond en nuchter verstand, daar weet men bij D66 echt alles van, het zijn de zelfbenoemde experts dus wie weet.
Die cultuurcommissie, daar moeten een wonderdokter,(lees venture capitalist in zijn penopauze, die zijn dan to hot to trot ), een funky voodoopriester voor de groene magie, een sex -therapeut(e) voor de gemoederen, een traumatoloog/ massapsycholoog tegen gedoseerde agressie en de politieke sturing en een magisch -realist (schrijver, filmer, theatermaker, schilder, poeet) voor de inhoudelijke programmering inzitten, hoor. Alle functies m/v tenzij hermafrodiet. In het laatste geval hoeft u niet te solliciteren. U mag dan de voorzitterhamer gaan uitzoeken. Even geen zilver, wat ik u bid.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#55 Bingo

@ Sketzer, wie is er bang voor een linkse oppositie? Een software-dictator en ultieme regent als Brinkhorst zie ik liever vandaag nog oprotten. Enig punt zie ik wel in je idee als PVDA dat krankzinnige hypotheekaftrek idee er doorheen wil drukken.
Overigens lijkt het in de media een beetje een modeverschijnsel te worden: Partijen in Crisis.
Eerst was volgens de Elsevier de VVD in crisis met Wilders en Manifest, vervolgens is D66 in crisis vanwege Thom de Graaf (gaap). Gokje… Volgende week is CDA weer in crisis ?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#56 ALO

Het was in de afgelopen week weer prachtig om te zien: Medy gebruikt de crises om een naar probleem in haar portefeuille op te lossen: hoe wordt de publieke omroep bestuurd. Dat vereist dat er macht van de verenigingen wordt afgenomen, een heikel punt bij het CDA. Kortom: goed gebruik gemaakt van de situatie.

Vervolgens begint ze zelf over amusement. Laat Kopspijkers daar niet onder vallen omdat je daar iets van leert. En Jantje Smit is cultuur. Dan vindt Astma dat Kopspijkers links amusement is daarom niet opinierend en blijkt hij gek te zijn op Frans Bauer.

En hier gaat het over het opheffen van een net en geen reclame meer, enzovoorts.

Oeverloze discussies. Over het echte probleem gaat het allang niet meer. Deze coalitie kan niets goed doen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#57 Degtyarev Pekhotny

jawel; boer zoekt vrouw is beter dan ter land ter zee een in de lucht. Boer zoekt vrouww moet dus met belastinggeld betaald worden,

knap he

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie