Crowdsourcen is in de VS verboden

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

obama_studentsObama vergiftigt tere kinderzieltjes met zijn linkse propaganda. Hoe ie dat doet? Door studenten te vragen met hem mee te denken.

Als voorbereiding voor de traditionele presidentiële back-to-school speech, vroeg hij de studenten op te schrijven hoe ze hem konden helpen. Crowdsourcing dus. Een beetje als een blog. Je legt mensen een probleem voor en ze denken met je mee. In plaats als de oude media te zenden naar een publiek, ga je de dialoog aan met je medeburger.

Daarmee betrek je jongeren bij de politiek en laat je ze zien dat ze zelf iets kunnen bijdragen. Fantastisch dus. En helemaal van deze tijd. Deel van een nieuwe politiek die niet bang is voor de nieuwe normen van de nieuwe media. Zoals we van het jonge communicatie team van de Amerikaanse president gewend zijn.

Maar de oude politiek denkt daar anders over. Zij vindt dat jongeren mee laten denken gelijk staat aan propaganda. Verderfelijk linkse propaganda dan nog. Over het recht van armen op medische hulp en dat soort radicaal communistische ideeën.

Dus liet Obama zijn plan varen, kuisde zijn speech van elke politieke boodschap en sprak de studenten vaderlijk toe. Dat ze goed hun best moeten doen. Dat ze dan alles kunnen bereiken.

Wat zie hij er niet bij. Maar iedereen dacht hetzelfde: voorgoed een einde maken aan het clubje oude conservatieve mannen dat het beloofde land van de vrijheid al decennia te lang in zijn greep houdt.

Reacties (1)

#1 Steeph

U kunt reageren!!!
Technische storing en miscommunicatie zorgde ervoor dat de comments tijdelijk uit stonden.