1. 2

  Helemaal ongelijk heeft hij niet.

  @1 In veel verdragen/wetten zit een marge voor de overheid om eigen beleid te maken.
  Ook in de vreemdelingenwetgeving zit die. Nederland gebruikt die vrijheid ook om de strengste gezinsmigratie van Europa te hebben. Onlangs is Nederland door het Europese Hof van Justitie teruggefloten omdat ze te ver was gegaan. Hier was oa inderdaad sprake van te creatief omgaan met de verdragen (door Verdonk) omdat Nederland een onderscheid maakte tussen gezinsvorming en hereniging. Die mogelijkheid biedt het verdrag waar het hier omgaat niet.

  Als ik de uitspraken van Teulings lees dan heeft hij weinig verstand van recht. Wat dat betreft kan hij dus een mooi duo vormen met Cohen.

 2. 4

  He, als je van de PvdA bent mag je dit kennelijk wel zeggen zonder voor bruinhemd te worden versleten.

  Ben benieuwd wanneer die verdragen worden opgezegd.

 3. 5

  Hun “brain drain” goedgepraat, is dat idd het nieuwe linkse standpunt ?

  *tipt redactie: kijk nog eens goed naar de 25 punten aub?*

 4. 7

  @vandyke Zijn dit nu die kennismigranten waarmee je vaak schermt?
  ‘Dat wij de slechte immigranten krijgen is objectief waar’.

 5. 8

  Ik heb eerder aangegeven dat er een verschuiving heeft plaatsgevonden in het soort immigranten.
  Teurlings heeft het dan vervolgens over vluchtelingen en daar geef ik hem gelijk in, maar vluchtelingen maken maar een klein deel uit van de immigranten. Ook heeft hij het over gezinsmigratie en ook daar geef ik hem gelijk in met die kantekening dat er ook gezinsmigratie is van kennismigranten en natuurlijk uit EU-landen.
  In 2008 was het eerste jaar dan het aantal EU-immigranten die van de rest van de landen overtrof.
  Ik weet niet of hij die ook bedoelt. Kortom er is nog een boel te vragen aan Teurlings.

 6. 10

  @Carlos, de Denen deden het ook, wat zij kunnen..

  “De Denen zijn minstens zo welvarend als de Nederlanders en houden hun economie al jaren beter gaande. De Deense politie en justitie lossen met minder agenten meer misdaden op, de rechters zijn goedkoper en efficiënter. De Deense staat heeft geen begrotingstekort, maar een ruim overschot. De Deense regering beloofde drie jaar geleden strenge immigratiewetten en voerde die binnen een halfjaar in. Veel landen – Nederland incluis – kijken nu naar de Deense ervaringen.

  De Deense regering verlaagde van de ene dag op de andere de ontwikkelingshulp, waar dat in Nederland op emotionele gronden als onhaalbaar wordt gezien. De Deense regering pakt zonder dralen gedwongen en gearrangeerde migratiehuwelijken aan, waar dat in Nederland nog niet eens als mensenrechtenprobleem wordt onderkend.” http://www.elsevier.nl/web/Artikel/164128/Omslagartikel-Wat-wij-van-Denemarken-kunnen-leren-Politiek-Voorbeeld-Denemarken.htm
  Maar trap niet in de pvda verkiezingspropaganda. Na de verkiezingen zijn ze dit vergeten. De vorige keer zouden ze ook streng worden; resultaat een recordimmigratie van 147.000 in 2009 en record asiel.
  ps1

  “Het Nederlandse immigratiebeleid is onbetaalbaar en schadelijk voor de economie. Aan de komst van importbruiden naar Nederland moet een einde komen. Dat schrijft oud-PvdA-minister van Sociale Zaken Willem Vermeend in zijn nieuwe boek De Wij Economie.” http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Nederland/245593/OudPvdAminister-Immigratiebeleid-schadelijk.htm

  “Migratie GEEN remedie tegen vergrijzing” http://www.nidi.knaw.nl/web/html/public/demos/dm00021.html“Omdat die migranten zelf ook ouder worden, moeten we immers vers bloed blijven aanvoeren om het aandeel 65-plussers op 13,4 procent te houden. Van immigranten heeft men steeds grotere doses nodig om hetzelfde effect te bereiken. Zodoende zou de bevolking van Nederland in 2025 zijn toegenomen tot 27 miljoen, in 2050 tot 39 miljoen, en in 2100 tot 109 miljoen.Deze absurde aantallen maken duidelijk dat migratie niet helpt tegen bevolkingsveroudering.” ergo piramidespel en daarbij moeten ze net zo hard werken als nl-ers, maar daar gaat het nu al mis:

  “De nettokosten van een gemiddelde pasgeborene met niet-westerse kenmerken bedragen 95.000 euro. Voor immigranten die ouder zijn dan 25 verslechteren de resultaten geleidelijk en voor immigranten die op 50-jarige leeftijd binnenkomen komen de nettokosten zelfs uit op 110.000 euro. http://nidi.knaw.nl/web/html/public/demos/dm03101.html cpb onderzoek 2003

 7. 11

  Een overheid die creatief met eigen regelgeving omgaat moet de calculerende burger niets verwijten en ook niet verbaasd zijn als de zogenaamde kloof zich daardoor verwijdt.

 8. 13

  Wat een ongelofelijk gelul weer Seven. Kom je weer met je 147 duizend aan zetten. Recordasiel? Je bent gewoon een leugenaar.

  Problemen met immigranten en immigratie los je niet op met het in debat gaan met de pvv-zombies. De tijd wordt steeds meer rijp om te stoppen met het luisteren naar Wilders.

  Links moet in debat gaan met gematigd rechts en daarmee tot een consensus proberen te komen.
  Laat de bruinhemden volkomen rechts liggen.

 9. 14

  @13
  Zo is het maar net. Niets dan goeds over de immigratiepolitiek. Iedereen die kritiek heeft is een fascist. Kapotbombarderen die hap.^^
  Wir wissen es besser.

 10. 16

  @12: Kun je doen. Alleen help je dan wel de internationale rechtsorde en de geloofwaardigheid van je eigen land in het buitenland om zeep. Als Nederland verdragen alleen nog nakomt als het ons op dat moment toevallig goed uitkomt, zullen andere landen vrij snel stoppen afspraken met Nederland te maken.