Coalition of the not so Willing

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Coalition of the still Willing De “Coalition of the Willing” waarmee men Irak aan het bevrijden is begint de nodige haarscheurtjes te vertonen.

Dat het koninkrijk Tonga zich in december uit Irak terugtrok was nog te overzien.

Maar dat voorbeeld werd gevolgd door Hongarije, Portugal en Moldava.

Eerder vertrokken al Nicaragua, Spanje, Dominicaanse Republiek, Honduras, Philippeinen, Thailand en Nieuw Zeeland.

Aan het vertrekken/van plan te vertrekken: Nederland, Polen, Bulgarije, Oekraine en nu ook Italie (timesonline).

Reacties (58)

#1 caprio

erbij komen:
Romania (100+), Albania (+50), Thailand (200), Fiji (150+), Singapore (150) en Georgia, Australia (+450).

Amerika heeft op dit moment 153.000 troepen en zal dat verlagen naar 135.000, in lijn met de algemene gestage terugtrekking van coalitie troepen. Het systeem van Operation Iraqi Freedom (OIF) roteert dus getallen schommelen enigszins.

Hier is het rapport van de commissie van het Congres dat de status van Iraqi veiligheid onderzocht, doorgaans gezien als een eerlijk rapport:
http://www.globalsecurity.org/military/library/congress/2005_hr/050314-christoff.pdf

Als je in meer dan oppervlakkige berichtjes over onthoofdingen, bommen en andere anti-Amerikaanse nieuwtjes geinteresseerd bent, raad ik u van harte aan de volgende nieuwslinks af en toe te lezen:

wekelijkse updates mbt het Local Governance Program (LGP) vind je hier, met veel info over de wederopbouw en haar voortgang:
http://www.usaid.gov/iraq/

Een VN update over Iraq vind je hier:
http://www.un.org/apps/news/infocusRel.asp?infocusID=50&Body=Iraq&Body1=inspect

Daarnaast hebben we natuurlijk deze week de nieuwe president en premier, en de verenigde Iraqi regering mogen aanschouwen, en binnenkort het nieuwe vrij gekozen parlement.

 • Volgende discussie
#2 Degtyarev Pekhotny

Bestaan anti amerikaanse feiten ? Of zijn het gewoon feiten. Heb ik iets geschreven wat feitelijk onjuist is ? Of vind je mijn verhaaltje niet onpartijdig genoeg ? In dat geval zou jij ook eens met een andere bril naar je eigen verhaaltjes kunnen kijken.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Otmeister

“Coalition of the Willing”
Het zegt al genoeg. Sneu dat Balkiebalk er aan meewerkt. Met het dieptepunt zijn “openbaring” met George W., die voor de draaiende camera’s nog even de naam moest weten.

Nee, blij dat we weg zijn daar. Ben verheugd dat meerdere landen, waaronder Italie, dat inzien. Laat de Yankees die kutklus maar oplossen.

Ben erg benieuwd wat onze “vrienden” gaan doen aan het Chinese plan om Taiwan te annexeren. Of wat onze “vrijheidsstrijders” gaan doen aan de onderdrukking in Noord-Korea.

Waarschijnlijk niets. Valt toch geen olie te halen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Grobbo

Ben benieuwd wat men doet als er inderdaad iets gebeurt, en Taiwan wordt bevrijd.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Carlos

een feit is dat er consequent te weinig soldaten in Irak zitten!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 toinerz

Caprio zei: Daarnaast hebben we natuurlijk deze week de nieuwe president en premier, en de verenigde Iraqi regering mogen aanschouwen, en binnenkort het nieuwe vrij gekozen parlement.

Het parlement was net op het NOS-journaal, maar waren die anderen soms exclusief te zien op FOXNews?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Dreknek

Otmeister ga buiten spelen. Wie nu nog met het ‘het is alleen maar om de olie’ argument aan komt kakken loopt een jaar achter. Ga nog een keer Fahrenheit 9/11 kijken en verbrand een Amerikaanse vlag of zo. Als je maar lekker bezig bent. En welke haarscheurtjes bedoelt de auteur van het stukje hierboven? Volgens afspraak zouden de troepen zich terugtrekken, alleen de Italianen vertrekken wat eerder. Maarja, dat zijn Italianen, hysterisch en reactionair. Met dank aan de Italiaanse journalist die zich liet ontvoeren.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 Dreknek

Zijn er trouwens nog Playstation 2 bezitters in de zaal? Dan kan ik qua weekendvullend entertainment het spel “mercenaries” aanbevelen. Lekker als ongebonden huurling in Noord-Korea rondrennen op zoek naar terroristen uit een kaartspel. (Hoe komen ze op het idee!) En natuurlijk werken voor de Russische maffia, de Chinezen, de Noord-Koreanen of de VN. Uren virtuele oorlogspret.

[/reclame]

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 Nelis

Wat anders dan olie? Over Sudan maken ze zich niet zo druk. De olie wordt toch opgepompt door westerse maatschappijen. Daar worden mensenrechten zwaarder geschoffeerd dan door Hoessein.
Al in januari 1980 formuleerde de toenmalige president Carter de oliedoctrine: “Iedere poging van een buitenlandse macht om de controle over de Golf te verkrijgen zal gezien worden als een aanval op de vitale belangen van de Verenigde Staten en zal met alle middelen, ook militaire, verijdeld worden.”

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 Dreknek

Dus u was tegen het ingrijpen in Koeweit, Nelis?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#11 ALO

Koeweit ging in ieder geval over de olie. Ik heb nog geen klacht over het ontbreken van denocratie in Koeweit gehoord. Voor mij de reden dat het bij Irak een gelegenheidsargument is. In maart 2003 werd er in ieder geval nog niets over gehoord. Toen ging het over WMD en de connecties met OBL . De democratie werd er pas bij gehaald toen de andere redenen een farce bleken te zijn.

Of het de VS om de olie in Irak te doen is, weet ik niet. Ik denk meer om invloed in de regio. Olie is wel de reden dat het in Irak falikant mis zal lopen. Denk maar aan de macht om Kirkuk. Op dit moment het struikelblok om een regering te vormen. Deze is er nu dus nog niet, evenals een president en en premier. Er is alleen nog maar een parlement, dat in arremoede wegens het gebrek aan vooruitgang in de coalitievorming maar bij elkaar gekomen is.

@caprio
Ik lees dagelijks Juan Cole. Heel andere informatie.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#12 Nelis

Ik was niet tegen ingrijpen in Koeweit.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#13 Nick

Olieverslaving is niet erg, maar dat gelieg om er een oorlog mee te rechtvaardigen wel.
Lees dit es Dreknek;

http://www.ihr.org/jhr/v12/v12p243_Weber.html

Ik weet het, veel letters en interpunctie. En argumenten. Even doorbijten dus.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#14 Dreknek

Dat verhaal kende ik al, maar wat wilt u ermee? Aantonen dat niet alles op tv per se de waarheid is? Goh…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#15 Dreknek

@Nelis
Dus u bent het eens met meneer Carter.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#17 Nelis

Echt niet, Sadams speelruimte kon beter niet groter worden. Die dictatuurjes in Koeweit en Saoedi-Arabi

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#18 Otmeister

Hey Dreknek! Breezertjuuuuh???
Lekker hoor! Na het buitenspelen!

Wat wil je nu beweren?
Dat Amerika werkelijk iets gaf om het lot van de mensen in Irak?
Waarom pakken ze dan N-Korea niet aan? Kim Yong Il is vele malen wreder dan Saddam. De martelpraktijken daar kunnen nog een goede les voor de Yankees vormen! (Okee okee, die was laag, onder de gordel zelfs. Mijn excuses.)

Begrijp me niet verkeerd hoor. De Amerikanen kunnen ook niet alles, en hebben verder goed werk verricht, onder andere op de Balkan.

Maar deze oorlog was vanaf het begin fout. Daarmee wil ik niet beweren dat de wereld beter af is zonder Saddam. Sterker nog, zelfs ik, de kleuter die liever buitenspeelt, zie in dat het beter is als deze boef zelf nooit meer buiten mag spelen. Maar het idee van preventieve oorlogsvoering is gevaarlijk en (vrijwel) nooit te rechtvaardigen.

Maar ik weiger te geloven dat de verwijdering van Saddam de gedachtengang achter het plan van Bush is. De olie heeft er werkelijk heel veel mee te maken.

Waarom zitten de V.S. niet in Kyoto? Waarom ligt Europa voor op het onderzoek naar alternatieve energie? Waarom wil Bush oliebronnen aanboren in het beschermde Alaska?

En waarom zou ik in godsnaam een Amerikaanse vlag verbranden? Ik heb genoeg redenen om Amerika te respecteren, maar deze oorlog valt daar niet onder. Althans niet de beweegredenen van Keizer George.

En nee, ik heb geen Playstation 2. Die ben ik inmiddels ontgroeid. Ik speel liever buiten.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#19 Degtyarev Pekhotny

@13: IHR, the Institute of Historical Review, is overigens een organisatie die er van wordt beschuldigd “the world’s single most important outlet for Holocaust-denial propaganda” te zijn.
http://www.adl.org/holocaust/ihr.asp . Daar zit ook wel wat in als je op hun voorpagina kijkt.

Het ontkennen van de holocaust is in Nederland een misdrijf.
https://sargasso.nl/index.php?s=holocaust

Vandaar dat het misschien beter is om andere bronnen te gebruiken dan IHR.

Overigens blijft natuurlijk het feit dat dit belachelijke verhaal over zielige baby’tjes 1 van de vele voorbeelden is van de liederlijke leugens en propaganda die keer op keer worden ingezet door de Amerikanen om de publieke opinie hysterisch genoeg te maken om tot geweld over te kunnen gaan. Iets wat de Caprio’s en de Dreknek’s in dit gezelschap volkomen normaal vinden.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#20 Dreknek

Je sputtert een beetje op je Farenheit 9/11 DVD, pas op. Zou je toch echt moeten doen, een PS2 kopen. Werkt ontspannend en tegenwoordig is zo’n apparaat zelfs voor oude mensen met een mager AOW’tje beschikbaar. Een preventieve oorlog is helemaal niet gevaarlijk, want een preventieve oorlog bestaat gewoon niet, maar dat heb ik ergens anders onder een “het gaat allemaal om de olie” postje gezet, dat zoek zelf maar op. Van het geld dat Amerika tot op heden heeft weggegooid aan de oorlog in Irak hadden ze zat olie elders kunnen kopen, zelfs van Saddam. Het olie-argument is achterhaald. Als Amerika de olie van Irak wilde hebben hadden ze het karwei wel afgemaakt tijdens de eerste golfoorlog.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#21 Dreknek

@Degtyarev Pekhotny
En u denkt dat zulke dingen niet gebeuren aan de kant van de anti-Amerikalobby? Dan loop je pas met de ogen gesloten door een mijnenveld. (Ook de schuld van Amerika, mijnenvelden.)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#22 Degtyarev Pekhotny

@21 Ik heb de anti amerika lobby nog geen landen zien binnenvallen. Deze discussie hebben we al vaker gehad trouwens.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#23 Otmeister

=Poets poets=
Zo, mijn 9/11 dvd is weer schoon.

Maar serieus. Ik heb die achterlijke film niet eens. Waarom je daarmee aan komt zetten, snap ik eigenlijk niet. Ik heb geen Michael Moore nodig om mijn mening te vormen. Sterker nog, ik heb een hekel aan de man en zijn eenzijdige beeld(ver)vorming.

Rest mij nog 1 conclusie. Je bent zelf van Amerikaanse origine, en kan het, zoals vrijwel elke Amerikaan, niet verkroppen dat men een kritische houding heeft jegens de Verenigde Staten.

Deal with it. Leef je dan maar uit op je spelletjescomputer.

En het weggegooide geld was niet voorzien. Bush dacht dat het karweitje wel even in een luttel moment geklaard was, en had er geen rekeining mee gehouden dat er verschillende moslimgroeperingen in Irak leven, waar weleens problemen uit zouden kunnen ontstaan. Dat zou wat zijn! Bush die zich inleest in wat er werkelijk speelt!
Bush heeft nooit voorzien dat hij miljarden kwijt zou raken aan deze bodemloze put. Dat dat nu het geval is, tja, daar baalt de Keizer zelf natuurlijk ook van.

(PS: ergens hierboven schreef ik:”Daarmee wil ik niet beweren dat de wereld beter af is zonder Saddam.” Dat moet natuurlijk zijn:”Daarmee wil ik niet beweren dat de wereld NIET beter af is zonder Saddam.”)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#24 Otmeister

En preventieve oorlogsvoering bestaat niet? Geen “preemptive strike”?

Hmmm, dan moet ik Grotius er nog maar eens op naslaan. Heb ik het al die tijd verkeerd begrepen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#25 JJ

Dreknek:
“Van het geld dat Amerika tot op heden heeft weggegooid aan de oorlog in Irak hadden ze zat olie elders kunnen kopen”

Hoewel ik denk dat de oorlog in Irak om meer draait dan om olie wil ik in ieder geval dit argument van Dreknek weerleggen.
Het geld dat Amerika heeft weggegooid komt van de Amerikaanse belastingbetaler. De baten van de oliebronnen (en bijvoorbeeld het verdienen aan de wederopbouw in Irak) gaat niet naar deze belastingbetaler. En de oorlog werd ook niet begonnen door deze belastingbetaler (anders was het wel een verkiezingsitem geweest in 2000).

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#26 Nelis

Gek wel dat als je ergens kritisch over bent dat je gelijk tot anti-lobby wordt gepromoveerd. Eerst apart zetten en dan afmaken. Kunnen we verder met business as usual. Bush Senior was Gulfwar II, Gulfwar I was tegen Irak-Iran.

@otomeister
Het geld word wel terug verdiend met de olie prijzen: De vier grootste belangrijkste oliemultinationals hebben goede financi

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#27 Dreknek

U heeft een hekel aan eenzijdige beeldvorming, maar gaat er wel vanuit dat, omdat ik het in uw ogen opneem voor Amerika, zelf een Amerikaan ben. Beetje paradoxaal, niet? En dat u denkt dat meneer Bush daar in zijn kantoortje in een wit huis zit en daar zelf maar allerlei beslissingen neemt, zonder verder over consequenties na te denken, dat vind ik dan weer verwonderlijk. U bent toch werkelijk niet zo na

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#28 dreadloki

Echt waar, een Tour De France aan meningen!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#29 Dreknek

@Otmeister was dat

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#30 Dreknek

Heb je die dreadloki die weer door het beeld wandelt.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#31 Pelayo

@Dreknek

’t Olie verhaal is niet zozeer een directe aanleiding, maar wel degelijk een indirekte. Het feit dat een groot deel van de wereldolievoorraad die nog over is in deze regio ligt betekent dat deze regio wel de militaire aandacht krijgt die andere gebieden zonder olievoorraden ontberen.

Zie het afzien van ingrijpen in Liberia, toch een land met een gedeelde geschiedenis met de VS. Zie het hele gezeik indertijd over of men de gebeurtenissen in Rwanda “genocide” zou moeten noemen. Etc, etc.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#32 Nick

Als dit een Tour de France aan meningen is, dan is Dreknek de dronkaard in duivelspak met drietand.
Stille hoop dat hij door de toeterende Coca Colakaravaan verzwolgen wordt.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#33 Otmeister

Ik zie niet in wat eenzijdige beeldvorming door meneer Moore met mijn veronderstelling dat u Amerikaans bent te maken heeft. De paradox ontgaat mij dan ook geheel. Maar dat zal mijn na

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#34 Dreknek

Nuja Otmeister, dat bedoel ik dus. U denkt blijkbaar dat de machtigste man van de wereld op z’n eigen houtje maar doet wat hij in zijn malle hoofd bedenkt. Ik vind het beangstigend dat u dat denkt. En nick, het tekent u wel dat u zulke hoop koestert, grote vrijdenker.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#35 Pelayo

@Dreknek

U denkt blijkbaar dat de machtigste man van de wereld op z’n eigen houtje maar doet wat hij in zijn malle hoofd bedenkt. Ik vind het beangstigend dat u dat denkt.

Weet je? Tot voor het massavernietigings debacle dacht ik er eigenlijk hetzelfde over als jij. Sindsdien ben ik ervan overtuigd dat de regering van het machtigste land in de wereld maar wat op eigen houtje doet wat het in z’n malle hoofd bedenkt. En dat vind ik pas beangstigend, overigens.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#36 Otmeister

Nuja Drekkerdnekkerd.

Waar haal je het vandaan dat ik zou denken dat hij doet wat in zijn malle hoofd opkomt?

Nee, dat zou er nog bij moeten komen. Bush, die zelf beslissingen neemt, en gaat doen wat hij in zijn eigen zwart/wit wereld terecht vindt.

God god, dan zou Europa al plat liggen.

Tuurlijk weet ik dat de man idioten om zich heen heeft, Karl Rove voorop. Maar dat zijn adviseurs, met dezelfde eenzijdig gedachtengang van de Keizer zelf. M.a.w. daar heb je geen reet aan. In principe betekent dat dat de man doet wat hij wil. Zonder nadenken.

Mensen die wel iets zinnigs weten te melden namelijk, zoals Colin Powell, worden simpelweg terzijde geschoven.

Maar je raakt de spijker op zijn kop. Het is een malle idioot.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#37 Dreknek

Aha. En als Saddam was blijven zitten dan denkt u dat Europa uiteindelijk niet plat zou komen te liggen? Ik ben ook niet blij met meneer Bush nee, maar een dictator die actief op zoek is naar kernwapens afzetten, vertel mij wat daar mis mee is?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#38 Pelayo

Eigenlijk is dat ’t meest choquerende van het gehele verhaal, de ontdekking dat het machtigste land ter wereld maar wat aanprutst. Niemand kan dat geloven. Je ziet de “linksen” dan ook allerlei slechte motieven bedenken, varierend van het idee dat het Bush om de olie zou gaan tot hele onzinnige complottheorietjes waarbij 9/11 door de VS gepland zou zijn. En de “rechtsen” willen nu aan gaan tonen dat Bush z’n Irak oorlog een golf van democratisering in het Middenoosten tot gevolg heeft, en dat dat nu de werkelijke drijfveer achter deze oorlog is.

Maar de realiteit is als altijd ontnuchterender dan alle meningen: Men klooide maar wat aan. De CIA heeft blijkbaar nauwelijks een idee van wat er werkelijk gebeurd in de wereld. En de amerikanen voeren hun oorlog zo goedkoop mogelijk, en dan nog wel op de pof! Het wordt wellicht langzamerhand tijd te erkennen dat de Verenigde Staten een supoermacht op hun retour is. En aangezien wij in Europa volledig leunen op de supermacht status van de VS vind ik dat zeer zorgelijk.

DISCLAIMER: Het gebruik van de termen “linksen” en “rechtsen” is slechts for the sake of the argument gedaan.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#39 Otmeister

Hmmm

Volgens mij had ik al verteld dat de wereld beter af is zonder Saddam. Maar de wereld is ook beter af, nog meer beter af zelfs, zonder Kim Yong Il. Waarom doet de Bush administration daar niets aan?

En de WMA zijn nooit gevonden. Dus dat verhaal kun je ook afschrijven.

Er is niets mis met het verwijderen van een dictator zoals Saddam. Wat mij betreft hangen ze de man aan zijn ballen op, in een eeuwigdurende marteling.

Maar daar gaat het me niet om. Het gaat mij om de valse voorwendselen van Bush (c.s.).
De man schreeuwt maar wat. En zijn slaven reageren erop door een oorlog te beginnen. In het geval Irak was de reden onjuist, maar het doel gerechtigd. Een wereld zonder Saddam is beter dan een wereld met Saddam. Maar je kunt nu eenmaal niet zomaar, zonder reden, een oorlog beginnen.

What’s next?
Hey, Rusland is koud en ze hebben te weinig hamburgers. Laten we het plat gooien!!!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#40 Dreknek

@Pelayo
Wel verdomd, dat de dag nog mocht komen dat we het een keer eens zijn. Gloria! Halleluja! etc.

@Otmeister
Kim Yong Il heeft z’n langste tijd ook wel gehad, denk ik. Alleen is het wat lastiger om een land aan te vallen waarvan je niet zeker weet of ze de paddestoel hebben of niet.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#41 Pelayo

@Dreknek

En als Saddam was blijven zitten dan denkt u dat Europa uiteindelijk niet plat zou komen te liggen?

Als ze nou ‘ns de jacht op Osama bin Laden afmaakten in plaats van een oorlog op grond van gebakken lucht te beginnen dan zou ik me een stuk geruster voelen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#42 Dreknek

Dat Amerika een supermacht op retour is, dat is wel duidelijk. Nog een paar decennia wachten en maar hopen dat de Chinezen niet in het communisme blijven volharden. Daarbij zullen landen zoals India ook sterker worden, totdat het welvaartsniveau daar ook weer te hoog is.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#43 Dreknek

Zou me niets verbazen als Osama al twee jaar dood is.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#44 Pelayo

@Dreknek

je niet zeker weet of ze de paddestoel hebben of niet

Er is gerede twijfel of het verhaal dat het noord-koreaanse regime kernwapens zou hebben klopt. Er is nooit een kernproef geweest in Noord-Korea, zo veel staat wel vast. Dat kunnen ze vrij precies vaststellen doormiddel van satelieten en seimische metingen.

Mij lijkt het daarom dat het bluf is. De noordkoreanen hebben al ‘ns eerder een hele berg hulp in de vorm van olie leveringen en voedselhulp weten los te krijgen met kerndreigementen

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#45 Otmeister

Komop drekkerd.

Amerika dat niet weet wat er speelt? Ik kan nauwelijks geloven dat Amerika niet weet dat N-K. de bom al heeft. Amerika staat nog steeds bekend om hun voortreffelijke inlichtingendienst. Daar kan de Roy van Zuiderwijn o.i.d. nog een puntje aan zuigen.

Mochten ze uberhaupt gissen, dan zouden ze dat in het geval van Irak ook doen. Maar dat hebben ze niet gedaan, om voor de hand liggende redenen.

Nee, er speelt meer. En dat is… inderdaad… olie. Die valt niet te halen in N-K. Wegbijven dus. Waarom iets voor de mensheid doen als er niets te halen valt?

Dat Amerika verder een supermacht in verval is, is algemeen bekend.
Het land drukt onder de schulden. Niet zozeer nationaal. Maar de gemiddelde Amerikaan heeft een kutschuld, waar je je voor zou schamen.

Verder bouwen ze nog steeds op olie, wat over -pak ‘m beet- 40 jaar is uitgeput. En daar doen ze niets aan. Althans niets anders dan landen annexeren die het allerlaatste restje olie hebben.

Kyoto? ROT OP!
Alternatieve energie? ROT OP!
Waterstof? ROT OP!
Zolang de Yankees maar in hun meest vervuilende samenleving OOIT kunnen leven is er niets aan de hand…

Verder werkt de arrogantie die ze nu tentoonspreiden niet in hun voordeel. Begrijp me niet verkeerd hoor, drekkerd, maar de arrogantie die Amerika nu ten tonele voert, gaat zich een keer tegen het beloofde land keren.

En dan kun je beter een president hebben die dat inziet, i.p.v. Bush, die werkelijk, werkelijk, geen idee heeft hoe de wereld in elkaar zit.

Vind je het erg als ik de domme Amerikanen die op deze idioot hebben gestemd, verafschuw???

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#46 Degtyarev Pekhotny

De Amerikanen liegen en bedriegen, ontvoeren en martelen mensen. Schieten ze aan flarden en maken er dan foto’s van met als bijschrift “roadkill” en “pile em up fellaz” en die zetten ze dan op hun website:

http://www.google.nl/search?hl=nl&q=roadkill+under+mars&lr=

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#47 Degtyarev Pekhotny

En voordat iemand weer over anti amerikaans begint; dit is dus een website van en door amerikanen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#48 Pelayo

@Nelis

Sudan heeft een behoorlijk oliereserve.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#49 caprio

@45: de gemiddelde Amerikaan heeft een kutschuld, waar je je voor zou schamen.

Ah een sociaal werker!? Voor uw informatie, groei is alleen maar mogelijk door middel van investeringen, aka schuld. Duitsland/Belgie spaart het meest van allen en toch zijn het geen bloeiende wereldmachten, terwijl Amerika volgens u diep in de schulden zit, hoe zit dat nu?

Bush voert een deflatie beleid, dat zijn die schulden, en vreemd genoeg, leidt vooral de EU daaronder. Waarom, omdat de EU haar Euro koers zo graag hoog houdt en we van minister Zalm zuinig moeten zijn. Dominees en sociaal werkers snappen echt niets van economie, gelooft u me nou, u moet schulden maken. Het stond trouwens ook al in de bijbel, de Heer is niet blij met met de gulden florijn in een sok, geld moet rollen, pecunia non olet.

@2: feiten worden eenzijdig wanneer de diversiteit aan feiten gefilterd wordt, het antwoord is dus ja, uw feiten zijn eenzijdig.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#50 Pelayo

@Caprio

Nee, dan Kenneth Lay! Die man wist wat van economie.

Economie is een duur woord voor handelskennis.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#51 Pelayo

@Caprio

Lees de link maar ‘ns. De overeenkomsten tussen hoe Enron aan z’n kapitaal kwam en hoe de Verenigde Staten gaten (schuld) met gaten (geleend geld) vullen is treffend. Wellicht moest je maar ‘ns naar je oma luisteren..

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#52 Degtyarev Pekhotny

@49; de jouwe niet ?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#53 Degtyarev Pekhotny

@49: Overigens bestrijd ik dat mijn feiten eenzijdig zijn. Er gaan gewoon veel meer coalition of the willing troepen weg dan dat er bij komen. Gewoon een feit. Het is een feit dat jou niet bevalt maar dat is een andere issue.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#54 caprio

@Pelayo: Faillissementen komen zelfs in Europa voor, ik hoef u hopelijk de vele staatsbedrijven niet voor te lezen, die op papier na failliet zijn, laat staan de vele bedrijven ala Fokker/RDM/Worldonline/Nederlandse SAP/en al die andere bedrijven die ondanks de miljoenen burgersteun (met dank aan uw bereidheid belasting te betalen) alsnog kopje onder gingen. U kunt uw argumenten onmogelijk met eenmalige voorbeelden staven. Ik weet dat u graag Amerikaanse uitzondergevallen als maatgevend ziet en Europese voorbeelden graag als steekhoudend, omdat u crypto nationalisme u daardoor nu eenmaal een beter gevoel geeft.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#55 Pelayo

@Caprio

Ik weet dat u graag Amerikaanse uitzondergevallen als maatgevend ziet en Europese voorbeelden graag als steekhoudend, omdat u crypto nationalisme u daardoor nu eenmaal een beter gevoel geeft

Kan je me even de posting laten zien waaruit dat blijkt? Met de quote?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#56 moi

Het zou leuk zijn als shell onze medeplichtigheid, onder leiding van onze charismatische leider JP, zou belonen met goedkopere benzine.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie