Closing Time | Zandvoort

Foto: Ted (cc)

Nu we het toch over vakantiebestemmingen hebben, wat hebben mensen toch met….

Tja, de Pasadena Dream Band, wie daar al niet in hebben meegespeeld en gezongen… En nu hebben ze het nummer opgepoetst want ja, Zandvoort zou een formuledabele partij herrie te verwerken krijgen, dus daar kan dit zomerhitje wel bij.

Wat Nederlandstalige zomerliedjes betreft is Zandvoort wellicht de meest bezongen vakantiestemming. Andere plaatsen mogen dan in veel meer liedjes onderwerp zijn, maar lang  niet altijd specifiek als vakantietip.

Het Zandvoortse vakantiegevoel werd lang geleden (1915) door Louis Davids beroemd gemaakt. Let u eens op de foto bij deze jijbuisversie. Wat een geweldig systeem hadden ze destijds om op het strand virusproof afstand in acht te nemen.

Vandaag is dat niet te doen. De NS deelde al mee dat het wegens de drukte onmogelijk is om afstand te houden in de treinen naar Zandvoort. De lokale autoriteiten riepen trouwens op ook niet met de auto te komen, zoals de Pasaden Dream Band zingt, de parkeerplaatsen zijn bomvol.

De trein heeft wel de voorkeur volgens meer vakantie-odes aan Zandvoort. Willem Duyn nam de eerste trein naar Zandvoort, de Topstars gingen met de sneltrein naar de badplaats.

Nu we toch in dit kustdorpje zijn: de Heikrekels werden er verliefd en Patrick van Kessel en Johnny Kraaijkamp jr. zijn geheel bevooroordeeld van mening dat dit oord de Parel aan de Zee is.

Mogen we u tot slot deze bijzondere versie van Louis Davids’ Zandvoorthit aanbieden?

En denkt u ook aan onze uitnodiging? Graag ontvangen we de komende tijd uw verhalen, anekdotes en wetenswaardigheden over uw vakantiebestemming.
Stuur uw verhaal naar info at sargasso punt nl, onder vermelding van zomerserie 2020.

Reacties (1)

#1 Rigo Reus

Pieter Waterdrinker heeft ook goeie herinneringen aan Zandvoort. Het heeft hem nog een boel geld gekost.
https://www.neerlandistiek.nl/2020/02/danslessen/