Closing Time | I Want

Foto: Ted (cc)
Serie:

Alan Wilder was jarenlang toetsenist bij New Wave band Depeche Mode. In 1995 verliet hij de groep om zich geheel aan zijn muziekproject Recoil te wijden.

Op het album Liquid werkt hij onder meer samen met spoken word-artieste Nichole Blackman. Dat levert duistere, sensuele en ritmisch meeslepende nummers op.

Van hetzelfde album, ook met Blackman, is het nummer ‘Breath Control’, over een vrouw die het machtsspel van het sadomasochisme ontdekt:

Reacties (5)

#1 zuiver

Met beeld lijkt het meer een deel van het Blair Witch Project. Dat vind ik wat minder. Als ik het beeld wegzet en in een tweede tabblad dit commentaar maak merk ik dat de stem mij ook teveel is. Het ritme en de keyboardtonen zijn genoeg voor de atmosfeer.

Vreemd trouwens wel.

Weet niet wat hij er mee wil. Ik kan me niet voorstellen dat mensen hier echt lang naar gaan zitten luisteren. Beetje psychedelisch. Afstandelijk. Vreemd.

Ontheemd.

  • Volgende discussie
#2 gronk

‘zuiver’, misschien is je probleem wel dat je teveel nadenkt. Doe es niet. Gewoon over je heen laten komen. It’s just breath control.

Heb deze ook wel eens gepost op de retecools; dit zijn IMHO meteen wel de betere stukken van dat album. Vooral ‘want’ steekt er met kop en schouders bovenuit.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 okto

Typisch Recoil. Wilder was al 10 jaar voordat hij uit Depeche Mode stapte met recoil begonnen, en ik kende z’n platen nog vanuit die tijd. Ik was ‘m eigenlijk al een jaar of tien uit het oog verloren, maar het klinkt nog steeds als typisch recoil. (Of dat een nadeel of een voordeel is weet ik niet)
Z’n muziek kenmerkt zich vaak door sterke lugubere sfeerontwikkeling, en mooie productie, maar hij heeft nogal eens de neiging om daar net iets te lang in te blijven hangen terwijl het verder tot niets leidt.
Maar altijd mooi gedaan.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 zuiver

@2: ‘zuiver’, misschien is je probleem wel dat je teveel nadenkt.

Niet nadenken bij muziek dwz je niet realiseren wat muziek met je doet, of proberen te bedenken wat de componist probeert te doen, en nog zo wat niveaus proberen aan te spreken, is een belediging van de componist.

Ik denk niet teveel na, veel mensen denken te weinig na.
[bij muziek]

Oh, en zen (breath control) zoek ik wel elders.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 okto

Na Recoil en This Mortal Coil ook nog even Coil, This Immortal Coil en Lacuna Coil behandelen?

  • Vorige discussie