Closing Time | There Goes The Sun

Foto: Ted (cc)
, Serie:

Als There Goes The Sun, niet gespeeld was door The Oblomovs, dan had ik die song waarschijnlijk nooit gehoord. U moet weten, Oblomov, van Gontsjarov, is een van mijn favoriete boeken aller tijden. Naast Money van van Martin Amis.

Ik heb sowieso een zwak voor de Russen, de oude, de klassieke Russen. En ik heb me de afgelopen decennia door die hele Russische Bibliotheek van Van Oorschot heen gelezen. Plus ook nog ‘ns die boeken die niet in die canon zijn opgenomen. En van al die boeken heeft Oblomov (genoemd naar de hoofdpersoon) een speciaal plekje. Ik heb het boek drie keer gelezen. Met wat jaren er tussen is dat. En elke keer leef ik helemaal mee met de held en zijn lot. En ik ken het verhaal, ik ken de afloop, en elke keer lees ik dan toch een andere boek.

Mooi nummer, lekkere praatzang. Lewsberg en Bill Callaghan  zijn niet ver weg. Tot slot nog een nutteloos weetje: er is ook een Nederlandse band die Raskolnikov heet.

The Oblomovs is a band that will never live up to its full potential. Every now and then the members of The Oblomovs get so bored with doing absolutely nothing that they create music together.

 

Reacties (1)

#1 beugwant

Van mijn vader heb ik een slordige meter Russen geërfd, die hijzelf nog eens wilde lezen ‘als hij niets anders meer kon’. Zover is het niet gekomen. Het waren goedkoop gebonden rode banden, waarschijnlijk een boekenclubuitgave, en de lijm was al in mijn tienertijd dermate uitgedroogd, dat de kaften kraakten bij het openslaan en bij lezing ver voor het einde naar een losbladig systeem dreigden over te gaan. Ze werden dan eigenlijk ook alleen ter hand genomen bij het afstoffen, wat eigenlijk al een aanslag was voor de tere gouden letters op de ruggen. En Oblomov zat er niet bij, want daar had ik nog wel aan willen beginnen; dit is niet de eerste keer dat ik op dat boek gewezen word.

Maar dat hele verhaal heb ik die jonge vrouw bespaard, toen ze de doos gratis kwam afhalen.
Ik denk ook niet dat ze alles zal lezen, maar als ze de binnenkant van de keukenkastjes ermee beplakt, is dat nog altijd beter dan het oud papier.