Closing Time | The Right Side Won

Foto: Ted (cc)
Serie:

Ik sta met mijn fiets voor het verkeerslicht te wachten. Iets verderop staat een auto waarin de chauffeur, een mid-vijftiger schat ik, helemaal los gaat op de muziek die uit zijn openstaande raampje stroomt. Hij danst met zijn bovenlichaam, rolt met zijn schouders, hij schudt met zijn hoofd en zijn handen klappen op het stuur het ritme mee. Het nummer dat uit de speakers knalt komt me bekend voor, maar van wie is het? Ik onthoud het refrein, dat is niet moeilijk, want dat ging gelijk in mijn oor zitten om daar te blijven: That we’re in the right, That we’re in the right. Thuis wist google het meteen: That we’re in the right, was van het Nederlandse (Haarlem) bandje What Fun! Het was een hit in 1983. De pakkende saxofoonsolo en het heerlijk houterig bewegende dameskoortje maken dit reggae-liedje extra leuk.

Reacties (2)

#1 beugwant

Beugwanda herinnert het zich als een vrij politiek liedje, de tekst is ook niet zo vrolijk en getuige de commentaren op YT had het wel degelijk politieke lading.
Enfin, ’the bitch’ is intussen dood.

  • Volgende discussie
#2 M&M

@1: Het nummer begint dan ook niet voor niks met een luchtalarm. Maar ja, daarna neemt dat aanstekelijke ritme de boel over.

  • Vorige discussie