1. 1

  Toen Fungus in zijn begintijd op een Engels folkfestival eens met stevig Nederlands accent de sterren van de hemel stond te spelen zei een Brits of Iers musicus tegen hen: jongens, jullie kunnen het nooit zo goed als wij, het is anders, blijf dicht bij jezelf. Jullie hebben toch ook wel lokale muziek? (vrije tekst naar herinnering).

  Fungus ging toen aan de slag en kwamen met bv Kaapren Varen. Ik kan me niet voorstellen dat goede musici – want dat zijn die Duitsers – uit het land van de volksverhalen en liedjes, niet met eigen werk kunnen komen en alleen maar Ierse folk na kunnen bouwen. Niet doen jongens, eigen werk van eigen bodem. En dat bedoel ik zonder Blut und Boden moraal.

  (ik had graag iets anders van Fungus laten horen maar op YT vind ik niks)

 2. 4

  Dank, prachtig!

  Als ik zoek bij YT op Fungus krijg ik als eerste kaapren varen en daarna alleen heel veel filmpjes over teennagelschimmel en huidschimmel in je kruis :))