Closing Time – Tangerine Dream

Foto: Ted (cc)
Serie:

Tangerine Dream maakt, op dit album in ieder geval, vage, instrumentale, psychedelische rock/elektronische muziek. Het album Force Majeure komt uit de late jaren 70, klinkt relaxed en heeft heel lekkere gitaar leads. De eerste minuut of 5 zijn een wel héél relaxed intro, dus als u ongeduldig bent kunt u dat wellicht beter overslaan.

Het ligt een beetje buiten mijn comfort zone, maar ik kwam dit tegen toen de fantastische Arjen Anthony Lucassen (van Ayreon) werd geïnterviewd door de even fantastische Elizabeth Zharoff. Lucassen noemde dit als invloed. Voor muziekliefhebbers en muziek-nerds is dit ook de moeite waard:

 

 

Reacties (3)

#1 Arduenn

‘k Heb ook een paar Tangerine Dreamsen, nerd als ik ben. Arjen Lucassen lijkt me een toffe gozer met een adresboekje vol beroemdheden die hij kan optrommelen voor een passieprojectje en desondanks de beroerdste niet om te reageren op reactievideo’s van YouTubers n.a.v. van zijn werk (en niet alleen in de reaguurselen, normaliter de oksel van het internet, maar ook in levende lijve, zoals hierboven met die vriendelijke zangcoach – Eerder werk: https://www.youtube.com/watch?v=4pYAzGBPG1k). Wat een verassing om te lezen dat hij zich laat inspireren door Tangerine Dream.

  • Volgende discussie
#2 majava

Niet zo vreemd hoor. Ook ik ben al sinds de jaren 80 fan van Tangerine Dream en dat gaat gelijk op met de metal-manie!

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Janos

Ik had er nog nooit van gehoord, terwijl ik af en toe best wel mijn best doen om buiten mijn gebruikelijke muzikale hokjes te kijken. Dat is ook één van de redenen dat ik zo blij ben met Zharoff, die behandelt af en toe dingen (zelf, of zoals in dit geval die naar boven komen in interviews) die helemaal nieuw zijn voor me maar wel heel gaaf.

  • Vorige discussie