Closing Time | Ayreon

Foto: Ted (cc)
Serie:

Arjen Anthony Lucassen maakt al sinds halverwege de jaren negentig onder de naam Ayreon rock opera’s. Op extreem hoog niveau. Deze Closing Time is een integrale versie van zijn laatste album The Source, dat in menig jaarlijstje over 2017 prijkt.

Lucassen is een geweldig componist, die voor zijn projecten altijd fantastische zangers en muzikanten weet te regelen. De stijl is een soort van progressieve hardrock / metal, met invloeden uit tal van subgenres.

Normaal ben ik niet zo’n voorstander van het hier delen van full albums, omdat het mensen wellicht weerhoudt van het aanschaffen van de betaalde versie van de muziek (en ik gun het de muzikanten van harte). Om twee redenen doe ik het hier wel. Ten eerste ben ik er ook wel van overtuigd dat het laagdrempelig verspreiden van muziek ook leidt tot een hogere verkoop van de cd’s; voor mij werkt het wel zo. Ten tweede omdat de meester zelf, in de comments, aan degene die dit Youtube-filmpje heeft gemaakt een compliment geeft voor hoe de clip in elkaar is gezet. Dan zal het wel goed zijn.

Reacties (1)

#1 DeVrede

Thnx. Alles met Ed Warby heeft automatisch mijn interesse.