Closing Time | Shipbuilding

Foto: Ted (cc)
, Serie:

Een liedje over de oorlog. Een melancholisch liedje. Zowel in tekst als in de muziek. En wat het moeilijk maakt, er zijn twee verschillende versies van. (Ik reken alle covers die er later van zijn gemaakt nu maar even niet mee). En beide versies zijn meer dan mooi.

Er is de Shipbuilding versie waar Costello op zingt, en waarin die weemoedige, zacht gespeelde trompetsolo, zit van Chet Baker.

En er is de versie waar Robert Wyatt zingt. Maar daar ontbreekt dan weer die tedere trompetsolo van Chet Baker. Moeilijk. Ik kom er niet uit. Dan maar allebei.

Reacties (1)

#1 SoulBrotherSix67

De versie van June Tabor was de eerste die ik er ooit van hoorde. Intussen heb ik ook de versies van Costello en Wyatt gehoord, maar die kunnen volgens mij dan weer niet tippen aan haar versie. Costello is voor mij té “bombastisch” en de stem van Wyatt is té fragiel. Waarschijnlijk is dat laatste juist ook zijn sterkte, maar voor dit nummer geef ik de voorkeur dan juist aan de zuivere stem van Tabor …

https://www.youtube.com/watch?v=ZYybxMzzxy4