Closing Time | Satan

Foto: Ted (cc)
Serie:

De gitarist van Metallica (geen verdere duiding nodig mag ik aannemen) in combinatie met het een electro/house/trance gezelschap Orbital, dat levert een mooie kruisbestuiving op – zoals jullie kunnen horen in het nummer “Satan”. De soundtrack van de film Spawn uit 1997 bestond uit alleen maar dit soort kruisbestuivingen tussen rock/metal en elektronische muziek, en daar zaten best mooie dingen tussen (zie ook de samenwerking tussen Slayer en Atari Teenage Riot die eerder bij ons langskwam in de Closing Time). Als ode aan de ruimdenkendheid, niet vastzitten in je eigen muzikale hokje, bla bla bla.

Reacties (5)

#1 Janos

Bij toeval best goed getimed eigenlijk, deze ode aan de muzikale ruimdenkendheid, een dag nadat hier in de reageerderspanelen mensen die van ‘verkeerde’ muziek houden voor debielen werden gehouden die in een gesloten inrichting thuishoren: https://sargasso.nl/closing-time-nasum/#comment-1071227

  • Volgende discussie
#2 majava

Ik snap wel dat Kirk dit ‘aandurfde’: Orbital doet aan elektronische wah wah effecten.
#KenJeKirk

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#2.1 Janos - Reactie op #2

:)

  • Volgende reactie op #2
#2.2 Bismarck - Reactie op #2

Wah wah effecten? Als je daar aan doet durven mensen meer?

  • Vorige reactie op #2
#2.3 Janos - Reactie op #2.2

Eh, dat is een ander soort wah wah denk ik…. ik vermoed dat majava refereert aan Kirk’s stijl van gitaarspelen/soleren, waarbij hij sinds het album Metallica (ook wel the black album) gebruik maakt van veel (sommigen zouden zelfs zeggen overdreven veel, overdadig veel of irritant veel) wah wah effecten (https://www.youtube.com/results?search_query=wah+wah+pedal )