Closing Time | Nasum

Foto: Ted (cc)
Serie:

Grindcore is hier op Sargasso een beetje ondergewaardeerd genre. Zonde! Aan Nasum de eer om hier de welverdiende schijnwerper op te zetten. Wees niet bang, laat u niet afschrikken door het plaatje… naar goed gebruik duurt een nummer maar zo’n anderhalve minuut, dus als u het niets vindt is het ook zo weer voorbij!

Reacties (6)

#1 beugwant

Hier was het veel eerder voorbij…

  • Volgende discussie
#2 Sjors

Met afstand mijn allerfavorieste grindcore band ooit. Helaas veel te vroegtijdig ter ziele gegaan, maar één van de vier (volledige) albums komt nog wel wekelijks voorbij.

Overigens is de cover een foto (volgens Wikipedia) er eentje met een verhaal: “The album cover is a photo taken by Anatoly Zhdanov of a Russian protest against pollution in Russia in the 1980s.”

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Daan van der Keur

Persoonlijk moet ik altijd heel erg hard lachen om deze totaal debiele manier van zingen. Geen idee wie er ooit mee is begonnen maar als je dit serieus kan waarderen ben je volgens mij geestelijk gestoord en hoor je in een gesloten inrichting thuis.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 SoulBrotherSix67

Ik denk dat ‘waarderen’ helemaal niet de bedoeling is. Dit is extreme metal/grindcore en dit is het soort vocale exercitie dat daarbij hoort. Als over de duistere kanten van de menselijke ziel gezongen wordt, kom je met de samenzang van C,S,N&Y niet erg ver.

Je typering van ‘geestelijk gestoord’ is misplaatst. Ik denk dat je deze vocalen zou kunnen vergelijken met b.v. Diamanda Galas of Yamatsuka Eye (Boredoms/Naked City) en dat zijn zeker niet de minsten.

Beschouw het als abstracte vocale kunst: dat is niet voor iedereen weggelegd.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4.1 Sjors - Reactie op #4

De typering van een type als Daan over dat iemand geestelijk gestoord moet zijn als je extremere kunst kunt waarderen, is als oud als de weg naar Rome. Dat hoor ik om de zoveel tijd wel voorbijkomen. Meestal door mensen die niet buiten de hokjes kunnen denken en enorm beperkt zijn. Niet serieus te nemen. De kwalificatie ‘geestelijk gestoord’ door dat soort figuren is dan ook bijna eerder een compliment te nomen dan een belediging.
Ik zet nog eens een keer Human 2.0 op.

#5 Rigo Reus

Heeft iemand het al over het refrein gehad van dit GrintKoor? Dat vind ik best puntig en geestig: adem in, adem uit, adem in, adem uit. En de hoesfoto is eerder intrigerend dan afschrikkend. Dus de onderdelen kan ik wel waarderen, maar de hele song niet. En het is idd wel erg belegen om begrippen als ‘gestoord’ en ‘gesloten inrichting’ te gebruiken voor muziek waar je zelf niets mee hebt.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie