Closing Time | Sadus

Foto: Ted (cc)
Serie:

Sadus is, of was, een thrashmetal band uit Antioch, VS. Het is onduidelijk of ze nog bestaan. Eén van de belangrijkste muzikanten is de (briljante) bassist Steve Digiorgio, die onder andere speelde voor Death, Testament, Iced Earth en Obituary. De laatste jaren was hij veel op tour met de Death tribute band “Death To All” (DTA), die is ontstaan na het overlijden van Death mastermind Chuck Chuldiner. Het laatste wapenfeit van Sadus is inmiddels ruim tien jaar oud.

De band is in mijn ogen flink ondergewaardeerd. De CD in deze Closing Time, ‘A Vision of Misery’, laat wellicht horen waarom: bij een eerste luisterbeurt ligt de muziek niet meteen lekker in het gehoor. Het is snel, complex, en kostte mij in ieder geval een aantal luisterbeurten voordat ik door had wat er allemaal gebeurde, en het kon waarderen. Maar die inspanning bleek zeer de moeite waard. Aanrader!

Reacties (4)

#1 DeVrede

Je had me bij het noemen van de naam Steve Digiorgio.
Was verder onbekend met de band, waarvoor dank! De platen Human en Individual Thought Patterns blijven, mede dankzij hem, pareltjes in het genre wat mij betreft.

Voor mij is de enige andere bassist die in de buurt komt Sean Malone van Cynic.

  • Volgende discussie
#2 Janos

Graag gedaan, en leuk om te horen want daar worden ze voor geschreven.

Ik ken Cynic alleen van naam en reputatie, zal de gelegenheid gebruiken om eens goed te luisteren naar dit nummer (en de rest van de CD).

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Bart B.

En zijn zoveel goede bassisten in de (technische) metal. DiGiorgio is zeker een hele goede., maar wat te denken echter van Roger Patterson (Atheist’s Piece of Time), helaas daarna op jonge leeftijd overleden door een auto-ongeluk (misschien wel het beste baswerk op een techdeath album). Of Tony Choy, eveneens Atheist, maar ook Pestilence en Cynic (op de demo’s). Of Doug Keyser (Watchtower) die krankzinnige dingen uithaalt. Alex Webster, Mike Flores, Jeroen Paul Thesseling… Nog zoveel te beluisteren.

En ontopic: Sadus is een hele vette band, hoewel de zang me op een gegeven moment wat begint te vervelen (een vrij eentonige schreeuw).

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie