Closing Time | Saba Anglana

Foto: Ted (cc)
Serie:

Saba Anglana is een zangeres van Somalisch-Italiaanse afkomst. Dat leidt tot Afrikaanse ritmes met een behoorlijk gevoel voor melodrama.

Reacties (3)

#1 gbh

Is het melodrama of hebben ze in het zuiden gewoon veel meer temperament?

  • Volgende discussie
#2 Christian Jongeneel

@1 Dat verschil snap ik, geloof ik, niet zo. Wat wij melodrama noemen kan daar best temperament heten. Wat bij ons als paranoia gediagnosticeerd wordt, heet in het Midden-Oosten gezond wantrouwen. Enz.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 gbh

@2: Melodrama vind ik een waardeoordeel, net als bv straattuig, gezien door noordelijke ogen. Temperament is een meer intense vorm van leven.

Cultuur wordt mede gevormd door klimaat. In koude landen speelt het leven zich voornamelijk af achter de voordeur, is de maatschappij individualistisch, kan je met een gerust hart 2 jaar dood achter de televisie zitten, wij stoppen alles weg van bejaarden, gekken tot emotie en je doet maar normaal op straat. In warme landen leven mensen buiten, hangjongeren kennen ze daar niet want iedereen zit bij elkaar op de hoek van de straat en er is daardoor een groepscultuur met andere meer uitbundiger sociale vaardigheden wat hier bij de ‘koele wegstoppers’ vertaalt kan worden als melodrama.

Paranoia is wantrouwen zonder grond, als die grond er wel is heet het een gezond wantrouwen en is er geen sprake van een waan.

  • Vorige discussie