Closing Time | Pinkpop de Eerste

Het 50-jarige Pinkpop dendert over de Limburgse heuvels. Natuurlijk zijn er volop lijstjes met hoogtepunten uit de 50 jaren, maar nergens een opname van de eerste act op het eerste Pinkpop van 1970.

Het moet de Haagse band Livin’ Blues zijn geweest, die in 1970/1971 een hit had met Wang Dang Doodle. Helaas geen Pinkpop-opname, we doen het met dit:

Na een half uur Livin’ Blues traden de George Baker Selection, Opus, Live, de Golden Earring, Mr. Albert Show, Bismarck, Keef Hartley’s Big Band en De Dream op. Om 18.30 uur moest het afgelopen zijn.

Het kan zijn dat ondanks deze informatie, dit niet exact de toenmalige volgorde van het programma was. Ik was er niet bij en heb op het worldwideweb geen ander bewijsmateriaal gevonden.

En nog altijd komt het verhaal boven drijven dat in 1969, onder de naam ‘Pinknick’ het enige, echte eerse Pinkpop gehouden zou zijn. Met op het programma Opus 23, The Sharons, KEEM, Armand, Geleense soulband Geno’s Blue Busters, Static, Relax, Blitz & Whoom, Soul Inspiration, Doctor Loulou’s Blues Clinic en Brainbox.

Bluesy tijden, dat wel….