Closing Time | People Get Ready

Foto: Ted (cc)
Serie:

Aangezien ik er recentelijk nog van werd beschuldigd een ‘religieverdediger’ te zijn, vond ik het de hoogste tijd worden om er nog een paar schepjes bovenop te doen. Vandaar dus ‘People Get Ready’, hier uitgevoerd door Al Green:

De oorspronkelijke versie uit 1965 is echter van The Impressions, onder leiding van Curtis Mayfield, die op Curtis Live! ook nog een heel aardige versie had staan.

Maar Aretha Franklin deed ‘m natuurlijk ook.

Het derde couplet doet nog even een subtiel verwijtje aan diegenen die zich verzetten tegen de Civil Rights Act van 1964.

En dat past natuurlijk in een patroon: zelfs A Change Is Gonna Come van Sam Cooke is, qua tekst althans, niet heel expliciet. Maar als we het dáár over gaan hebben, vind ik Aretha’s versie toch net iets beter. En ook zij heeft het natuurlijk nog even over dat wat ‘beyond the sky’ is.

Het blijft soul, natuurlijk.

Amen.

Reacties (1)

#1 nodog

Die achtergrondzangeressen bij Al Green zingen fantastisch. Zou graag meer van dit soort zang willen horen. Niet dat gebrul met tierelantijnen waar een hoop Soul in verzuipt maar gewoon straight up zingen met een stem als een klok.
Gelijk even nagezocht wie dat zijn. Wanda Neal (vrijwel niks van te vinden verder) en Linda Jones (schijnbaar behoorlijk bekend maar alles wat ik op Youtube vind van haar heeft last van waar ik dus niet tegen kan bij Soul, zie hierboven)

Anyway, thanks voor dit filmpje. Die ene minuut engelenzang made my day.