Closing Time | Ode aan Grock

Foto: Ted (cc)
Serie:

Ik hou van blaasmuziek. Lucian Berio (in 2003 overleden) heeft een aantal schitterende Sequenzas gecomponeerd, waaronder deze voor trombone solo. Sequenza V is bedoeld als ode aan de clown Grock en dient dan ook in clownskostuum te worden uitgevoerd. Hier de uitvoering door Christian Lindberg.

Sequenza V is geschreven in 1966 voor trombonist Stuart Dempster. Die trombone, daar kom ik nog op terug.

Reacties (3)

#1 Rigo Reus

Afgelopen week zag en hoorde ik Conny Bauer spelen – nee, nooit van gehoord. Maar wat hing ik aan de lippen van die trombonespeler, alsof je een voordracht van Johnny van Doorn hoorde, maar dan via een trombone. Ik had nog nooit zoiets gehoord, fascinerend.
https://de.wikipedia.org/wiki/Conny_Bauer

  • Volgende discussie
#3 DeVrede

Bloedserieuze luchtigheid. Ik vind het pluswaardig.

  • Vorige discussie