1. 4

  Ik ben nooit zo goed met namen geweest, dat houdt me dan blijkbaar jong. I.t.t tot mijn lief, die alles weet en het ook nog allemaal mee kan zingen. Gelukkig niet al te luid…

 2. 9

  Ooooh Alison Moyet!!! Door haar prachtige alto stem kocht ik destijds “Hoodoo” 1 van haar solo albums op cassette. Iets later kocht ik ook Alison Moyet’s “Singles” (zeg maar een soort van greatest hits album) ook op cassette. Ik heb ze beide nog maar moet ze tegenwoordig noodgedwongen via het internet afspelen omdat de cassette recorder stuk is (het zal toch niet ;-))
  Anyway een tijdje geleden een docu over Yazoo gezien waar o.a. ook wat achtergrond informatie wordt gegeven over “Nobody’s diary” https://youtu.be/AgkuO7EOcPk

 3. 11

  @9:
  indien je veel cassettes hebt met dierbare muziek, zou je iemand kunnen zoeken die ze voor je digitaliseert (eventueel zonder filters).
  Als je niemand kent, bestaat de mogelijkheid dit professioneel te laten doen.

 4. 12

  @11
  Dat is wel een goed idee. Echter ben ik ondanks de geavanceerde technologie erg old school. Ik hou nog steeds van cassette bandjes, videobanden, analoge fotografie etc. Niet dat ik trouwens die nieuwe technologie links laat liggen ofzo. Genoeg CDs, dvds, blu-rays en noem maar op hier liggen Maar ik denk ook dat het voor mij te maken heeft met gevoel/nostalgie.
  Een vriendin van mij komt de cassette recorder van haar vader volgende maand afgeven dan kan ik tegen die tijd wel weer “uit mijn plaat” gaan.:-)

 5. 13

  @10: Depeche Mode is in 1980 gestart, maar had pas in 1982 een eerste hit. Yazoo is in 1981 gestart en had in ook in 1982 hun eerste hit. Dat is dus dezelfde tijd. En Yazoo heeft na ’83 helemaal nix meer gescoord, Erasure heeft maar 1 grote hit gescoord.
  Dus ik blijf het raar vinden dat je DM ongenoemd laat, terwijl dat Vince’ meest succesvolle project was en is.

 6. 14

  @10 @13 Vince was al weg bij Depeche Mode voordat die band echt succesvol werd. Op het eerste album van Yazoo klinkt DM stevig door. Op het tweede album (waar Nobody’s diary op staat) klinkt Alisons blues-achtergrond sterk door. Dat was ook de reden waarom ze uit elkaar gingen. Alison wilde bluesy dingen maken, Vince verder op de synth tour. Terug naar DM zat er niet in, dus werd het eerst The Assembly en later Erasure (herinner ik me als fan van het eerste uur).

 7. 15

  @12:
  Voor de veiligheid toch maar digitaliseren, zou ik adviseren.
  Dan is er toch iets gered op het moment dat de bandje beginnen te rafelen e.d.

  Zelf hebben wij onlangs 8 mm smalfilm geërfd met “antieke” familiefilmpjes, zwart/wit foto’s zonder negatieven en een smak dia’s die kleur beginnen te verliezen.
  De foto’s en dia’s kon ik zelf scannen en scannen en digitaliseren + afdrukken (heb daarvoor zelf goede hulpmiddelen) om onder de overige familie te verdelen.

  Hoe dan ook, geniet zoveel mogelijk van je muziek.
  :-)