Closing Time | Midday

Op een dag dat misschien de hitterecords gaan sneuvelen, gaat Closing Time op zoek naar muziek die hier het best bij past. Niet de opgefokte, uitbundige warmte van een zwoele zomernacht, want daar is het te warm voor. Nee, het gaat om de lome, zinderende hitte die op het midden van de dag als een loden deken over alles heen ligt, en die de lucht doet trillen.

Het ultieme muziekstuk dat deze sfeer vastlegt is volgens mij Midday van Michael Brook. Lome lange bassen, conga’s en de infinite guitar van Brook, met een zware handtekening van Brian Eno over alles heen.

Van z’n lp/cd Hybrid, uit 1985.

  1. 2

    Het enige echt passende muziek bij deze hitte, is de met een even drukkende atmosfeer, oncomfortabele doordreunende wals van Godflesh. Het maakt winterdagen een stuk snijdender en warme hete nog ondraaglijker. Je snakt naar verlossing, maar aan het eind van het album druk je dwangmatig weer op play om wederom de kwelling met een duivels masochisme te ondergaan.

    [/mening]

  2. 4

    @1,@2: ach jongens, los van of je het nou mooi vindt of niet, de muziek die jullie aandragen is veel te energiek voor de echte loden hitte van +35 graden.