Closing Time | Kings Road

Foto: Ted (cc)
Serie:

 Suzie Ungerleider komt uit Canada, maar toen ze begon als artiest, dacht ze dat het waarschijnlijk commercieel handiger was om een pakkende naam te bedenken die op het affiche zou komen te staan. Het is O Susanna geworden, naar dat liedje.

En ik zou O Susanna allang vergeten zijn, als ik niet, bij de Closing Time van gisteren, haar naam was tegengekomen: BJ Baartmans had met haar samengewerkt. Nou ja zeg, wat kan de wereld toch soms klein zijn. De Brabander buurt met de Canadese.

Op haar plaat Sleepy Little Sailor, staan een boel mooie songs. Sommige ingetogen, rustig, het blijven singer-songwriters, gasten met gitaren en wollen mutsjes op, u kent dat wel. Maar Kings Road is juist vrolijk, opgetogen.

Reacties (1)

#1 Hans Custers

Het gebeurt tegenwoordig best vaak dat artiesten uit de VS of Canada een tour doen met lokale muzikanten. In elk geval in de contreien van de Americana. En waarom ook niet, als je muzikanten als BJ kunt krijgen? Het scheelt de kosten van een band die je anders van over de oceaan mee moet zeulen. En als het echt meezit heeft zo’n lokale muzikant ook nog een logeerkamer vrij.

Mijn voormalige bandje is ook wel eens gevraagd voor zo’n tourtje. Ik weet niet of dat met onze muzikale kwaliteiten te maken had, of meer met ons zakelijk onvermogen, waardoor ze misschien verwachtten dat we heel goedkoop zouden zijn. Het is er uiteindelijk nooit van gekomen.