Closing Time | Guilty Pleasures: Stars on 45 – The Beatles medley

Stars on 45 was een studioproject dat meldeys van bekende liedjes in een dansbaar, of zeg maar gerust discojasje goot.

Deze medley was mijn eerste serieuze kennismaking met The Beatles. Ik was 10 jaar oud, en ik vond het geweldig. En dat vind ik nog steeds, hoewel het me nu toch een guilty pleasure-gevoel geeft. Alsof het The Beatles zelf tekort doet, of zo. Dat is misschien ook wel een beetje zo, want hoewel ik de nummers nu in de hele versie ken, heb ik nog altijd de neiging om het vervolg van de medley door te zingen na bepaalde fragmenten. O ja, denk ik dan, je zit weer in de nepversie.

Aan de andere kant was het echt goed geproduceerd en gezongen, en werd het een grote hit. Ook was ik als opgroeiende puber door dit nummer meer geneigd te luisteren naar The Beatles, wat natuurlijk best ouwelullenmuziek was (ja toen al). Ook hun latere werk met The Star Sisters leerde mij op jonge leeftijd kennismaken met The Andrew Sisters, nog ouwelulleriger. Maar dat was opeens toch wel geinig.

Het had achteraf gezien een onverwacht cultureel opvoedkundig tintje dus. En zoals ik al zei, ik vind het nog steeds lekker luisteren.

Er zijn vele versies van deze productie, tot wel 17 minuten lang. Ik heb er zelf een op mijn telefoon van 12 minuten, die ik altijd aan zet als ik een flink stuk moet lopen. Stapt lekker weg. Maar ik hou het hier op die van 5 minuten, lijkt me lang genoeg voor een guilty pleasure.

  1. 2

    The Beatles wat natuurlijk best ouwelullenmuziek was.

    Je mag van geluk spreken dat je niet in mijn bijzijn bivakkeert van der Stoop anders was een flink pak billenkoek nu je deel. En daarna uithuilen…

  2. 5

    @2: Voor iedereen die zijn laatste adem niet slijt in één of ander verzorgingstehuis is dat toch echt ouwelullenmuziek :o)

    Nog ff en dit baanbrekend nummertje wordt ook al 50 jaar.