Closing Time | Got To Have A Drink

Foto: Ted (cc)
Serie:

Door been en zerk, door bot en berg, door mergel en steen, door door hart en ziel, door berg en spleen, tot op het bot, dat is Got To Have A Drink. Van deze van plaat, Lawnmower Mind, van Smutfish wilde ik het liefst de titeltrack,  Lawnmower Mind dus als Closing Time. Maar die is niet beschikbaar op youtube. Die is alleen te beluisteren op de cd. Ook niet via Spotify. En wat een geniale song dat het is. Songwriter Melle de Boer maakte met Lawnmower Mind een van de hoogtepunten van de Nederlandse Country Noir. En dan denk je dat in 2021 alles wel in kaart is gebracht op internet, spotify, youtube, tiktok – en wat heb je nog meer? Maar uitgerekend de song Lawnmower Mind van Smutfish DIE STAAT ER NIET OP DIE IS NIET GEUPLOAD, DIE IS NERGENS TE VINDEN !@#$#4%* wat de neuk gasten?

Dus, kun je nagaan, dit nummer was tweede keus. Ik wilde die fantastische song Lawnmower Mind, en ik eindig, met nummer twee, het alternatief. Maar Got To Have A Drink is al zo goed, die gaat ook door dwerg en teen, kun je nagaan welke toppen Lawnmower Mind wel niet aantikt.

 

Reacties (1)

#1 Hans Custers

Die plaat is, als ik het goed heb, nooit uitgekomen bij een “officieel” label. Dat zal verklaren waarom hij niet terug te vinden is op de Spotify’s en Youtube’s.

Destijds werd hij uitgebracht door platenzaak Plato in Den Haag. Volgens de overlevering werd het de meest verkochte plaat ooit in die winkel. Ik weet niet of Harry, de eigenaar van Plato, het vanaf het begin van plan was of dat hij enthousiast was geworden door het succes, maar hij wilde daarna meer releases zelf doen. Om zo iets op te vangen van de teruglopende cd-verkoop.

Niet alles werd zo’n succes. Ons bandje zag hij ook wel zitten. Maar ondertussen ging het wel steeds slechter met de zaken en werd de release een nogal langdurig proces. Hij had het te druk met zijn hoofd boven water houden. Uiteindelijk is hij wel al zijn beloftes nagekomen en heeft hij die cd uitgebracht. Niet veel later ging Plato Den Haag, veruit de beste platenzaak in die stad, dicht. Hoeveel van onze cd’s hij toen heeft laten maken weet ik niet meer, maar er liggen er hier nog zeker een paar honderd.