Closing Time | Fresku | Studiosessie 272 |101 Barz

Foto: Ted (cc)
Serie:

Rap en hiphop, wat weet ik ervan. Niet veel. Waar dat door komt? Te oud, te wit, niet meer bij de tijd, te weing straat, niet meer de op de hoogte, ongeïnformeerd? En als dat laatste het geval is, dan komt er natuurlijk ook geen verandering in die situatie. Als alle hiphop zich buiten mijn favoriete radiostations en websites bevindt, en vrienden of collega’s er ook niet over beginnen, of iets doorsturen of tippen, dan blijft er een boel onopgemerkt. En dan mis ik wel wat. Ik hou wel van songs, liedjes met lappen tekst. Dan ben ik altijd wel benieuwd waar het over gaat, welk verhaal er verteld wordt.

Fresku kijkt niet op een woord meer of minder. En dan is er een rap die begint met een Asterix citaat bij deze studiosessie van 101Barz.

 

Misschien klim ik nu wel, maar ik ken de goot
Hoorde gedachtes in m’n hoofd spreken
Ik zorg allang voor m’n gezin
Val ik terug naar waar ik was in het begin
Gaat die shit m’n laatste hoop nemen
En die onzekerheid zorgt dat je gedreven blijft
Want sinds dat we levend zijn
Is alleen de dood zeker, zeker
Ga maar lekker met je bro’s feesten
Drink een roseetje, proost even
Fresku is d’r weer en oooh jeetje
Deze keer was het wel zo menens
Je hoort het aan m’n stem en ziet het aan m’n oogleden
Ik heb bloed geroken
Roekelozer dan de moederloze moeder zonder doekoe die haar kind heeft moeten lozen

 

Reacties zijn uitgeschakeld