Closing Time | Frankie and Johnny

Foto: Ted (cc)
Serie: Dossier:

Sinds de coronacrisis werk ik thuis. Ik heb een werkplek ingericht: een bureaustoel, een laptopstandaard en een tweede beeldscherm. Met mijn collega’s overleg ik via MicrosoftTeams. Tussen de middag loop ik een rondje door de wijk, het park of langs de rivier en eet ik mijn lunchboterham.

Om het sociale contact met de collega’s niet helemaal te verliezen, hebben we een spotify-groep bedacht. Iedere week verzint iemand een thema waar we dan liedjes bij zoeken. Precies passend of creatief buiten de lijntjes.

Na de thema’s Blauw, Herfstblaadjes, Beroepen, Dialecten, Covers en De 90’s kwamen deze week de meisjesnamen aan de beurt. Liedjes die meisjes bezingen. Iedere dag een nieuwe letter. In één week tijd komen we dan tot de letter G.

De letter F leek een probleem te worden, maar ik herinnerde me ineens de traditional Frankie and Johnny. En dan de in letterlijke zin bijna adembenemende versie van Lonnie Donegan.

Reacties (2)

#1 beugwant

Dat doet me denken aan de opzet van het VPRO-radioprogramma Heartlands. Selectie Martijn Stoffer, presentatie Roel Bentz van den Berg. Ik zat dat laatste uurtje van de woensdag altijd klaar met een vers cassettebandje. Totdat ik een jaar in het buitenland zat en bij terugkeer de horizontale programmering een feit was.

  • Volgende discussie
#2 Rigo Reus

@1: en ook ik heb nog enkele cassettebandjes met daarop de kerststompins. En dat niet zo vanwege die liedjes, maar vanwege de algehele sfeer en de teksten van Bentz van den Berg. Als je al niet in Kerst geloofde, dan deed je dat zeker wel na die stompin’. Kom daar nou maar ‘ns om. Nu wordt er op 25 december gewoon een lijst zonder ziel met Kerstkneiters afgedraaid, en dat is dan dat.

  • Vorige discussie