Closing Time | Een groter probleem

Foto: Ted (cc)
Serie:

Prachtig zo’n Marslanding. Maar Houston, ‘We’ve Got A Bigger Problem Now’.

U hoorde de Dead Kennedys met hun eigen variant op “California Über Alles”, in 1979 door de Dead Kenneydys gelanceerd als kritiek op Jerry Brown, destijds gouverneur van California.

Na wat tussenstations (als burgemeester, als procureur-generaal en ook nog even verkiesbaar voor het presidentschap) is meneer Brown weer gouverneur van California.

Wat de Dead Kennedys in 1979 nou precies tegen de Democraat Brown hadden is wat vaag.

Het had iets te maken met zijn bezuinigingen, terwjjl California zat geld in kas had, en zijn steun aan het ruimtevaartprogramma. Brown zag zelf al een eigen Californische satelliet in de ruimte hangen, hetgeen hem de bijnaam ‘Gouvernor Moonbeam’ opleverde.

Awel, Ronald Reagan werd president en het werd er niet beter op in Amerika. Waarop de Dead Kennedys nog een keer met  ‘California Über Alles’ kwamen, nu in een andere muziekstijl en andere tekst.

Afgelopen voorjaar werd Jerry Brown door Trump opnieuw weggezet als “Governor Moonbeam”. Uiteraard bedoeld om Brown te kleineren nadat die een paar illegale immigranten een “pardon” had gegeven.

In september kaatste Brown terug door te suggereren dat “Moonbeam’ wellicht een eretitel gaat worden als hij een Californische satelliet lanceert die de klimaatverandering gaat monitoren. Een ideetje die Brown in 2016 als opwierp toen Trump, destijds nog presidentskandidaat, opperde de subsidie voor het NASA klimaatprogamma stop te zetten.

“If Trump turns off the satellites, California will launch its own damn satellite. We’re going to collect that data.”

Awel, terwijl (een deel van) Amerika gloeiend trots is op hun nieuwe Marslander, Trump onverminderd doordendert, zou  ‘We’ve Got A Bigger Problem Now’, met iets andere muziek en nieuwe tekst,  ineens weer erg actueel kunnen zijn.

Reacties (2)

#1 Hans Verbeek

Er kan nog wel een satelliet bij, toch.

  • Volgende discussie
#2 gbh

DK blijft heerlijk.

  • Vorige discussie