Closing time | Doe Maar

Als nieuwbakken redactielid kennen jullie mij nog niet zo goed natuurlijk, behalve dan dat ik in de tot nu gepubliceerde stukken als gastredacteur best wel een mening heb. Maar er is meer! Ik heb ook een muzieksmaak, jawel. Die is in de loop van mijn leven alle kanten op geschoten. Het lijkt me wel een aardig idee om via Closing Time een inkijkje te geven in die ontwikkeling.

Het begon als klein meisje met de Dolly Dots. Nee, geen zorgen, daar zal ik je niet mee vervelen…hoewel ik het stiekem nog steeds best leuk vind, being my first love and all. Maar kleine meisjes-pop lijkt me niet aan jullie besteed.

Mijn tweede muziekliefde was Doe Maar. En die liefde koester ik nog steeds. Het zijn dan ook briljante muzikanten. Een van mijn favoriete nummers is nog altijd “Tijd Genoeg”. Geen klapper in de hitlijsten, maar wel een heerlijk stukje Nederlandstalige muziek. In een rustgevend reggaeritme en met een fantastische tekst. “Als jij wou, dan verfden wij de wolken blauw. Want wat ook een ander zegt, er is tijd genoeg. Voor jou, voor mij, voor iedereen.” En zo is het maar net.

 1. 1

  Een nieuwe lente een nieuw geluid en zo. Altijd leuk wat vers bloed bij al die zure ouwe knakkers

  Maar ok, prima popkeuze. Closing time is een beetje de uitlaatklep van de redactie dus alles mag en zeker, het kan veel erger.

  Maar toch nog even een zure opmerking als welkom (Anders ga je je nooit thuisvoelen): Want wat ook een ander zegt, er is tijd genoeg. Voor jou, voor mij, voor iedereen.” En zo is het maar net.

  Nee, niet dus. Sinds het rapport van de club van Rome en de recente klimaatontwikkelingen weten we dat we dat er geen tijd genoeg is. De ontwikkelingen gaan sneller dan u denkt en dat is voor de jeugd het moeilijkst te bevatten.

 2. 4

  Mooie muziek voor bij een joint op de zondagavond. Afsluiting weekend, morgen weer aan de arbeid.

  Leuke keuze, kende het nummer niet, maar na drie seconden herkende ik de weergaloze stijl.

 3. 5

  @3

  Is die bom uiteindelijk nog eens een keer gevallen?
  Of bleek er achteraf toch weer tijd genoeg te zijn;-)

  Mijn opmerking als oude zure knakker: ik vond het maar een deprimerend zootje, dat Doe Maar. Maar de meisjes waren er gek op. Die moet je ook een beetje te vrient houden.

 4. 8

  Ik mag zeggen dat ik Doe Maar al kende toen ze nog in het clubcircuit speelden. En met Joost Belinfante erbij was dat het leukst. En natuurlijk vond ik het maar niks, dat ze ineens zo kommersjeel werden, maar naar ik later heb begrepen is hun dat ook maar overkomen en van al die fluogroene-neonroze merchandising hebben ze geen cent gezien.

 5. 9

  Ik was door een neef meegenomen naar een optreden van Doe Maar in Paradiso. 13 was ik. Leuke muziek hoor, maar ik had gehoord dat er in Paradiso “Wiet” werd gebruikt. Ik heb nog scherp om me heen gekeken of ik kon zien waar dat dan gebeurde, dat “wiet gebruiken”, maar ik zag niks bijzonders. Geen schimmige achterafkamertjes of zo. Heel gek.