Closing Time | Deep Purple

Foto: Ted (cc)

Het lijkt de top 2000 wel… gister Europe, vandaag Deep Purple: oude rockers alom! Maar we zitten nog steeds in de serie CT’s naar aanleiding van het laatste Graspop-festival. Ook Deep Purple is een band die haar hoogtepunten al vele decennia achter zich heeft liggen, maar die ook nog steeds leuk nieuw werk uitbrengt. Zoals het nummer uit bovenstaand clipje, van hun laatste CD Infinte, uit april 2017. De gemiddelde leeftijd van de heren ligt rond de 70, dus het is mooi dat ze nog steeds op het podium te bewonderen zijn. En laten we wel wezen: daar moeten we van genieten zo lang het nog kan. Het afgelopen jaar zijn ons genoeg rockhelden ontvallen. En vele tijdgenoten, zoals Black Sabbath, zijn niet meer op het podium te bewonderen.* Maar goed, Deep Purple dus. Nog steeds erg fijne rock, met lekker gitaarwerk. Al bijna 50 jaar.

Dit is deel 10 in de serie Closing Times naar aanleiding van dit verslag van Graspop 2017. De komende weken zullen er op semi-willekeurige momenten meer verschijnen.

*Hoewel Ozzy gewoon weer langskomt op Graspop 2018.

Reacties (3)

#1 Manfred

Jammer alleen dat Deep Purple al dat nieuwe werk niet live speelt. Een uitzondering daargelaten spelen ze altijd dezelfde afgezaagde set. https://www.setlist.fm/setlist/deep-purple/2017/jeunesse-arena-rio-de-janeiro-brazil-3be1a868.html

Belangrijke reden hiervoor is dat zanger Ian Gillan, die goede teksten schrijft, nooit zijn eigen teksten kan onthouden. (Die van anderen trouwens ook niet. Daar had ie flink last van toen hij een blauwe maandag bij Black Sabbath zat.) Hij krijgt al die nieuwe nummers er gewoon niet in.

Ik vind trouwens het keyboardgeluid van Don Airey beter passen bij het wat dunne gitaargeluid van Steve Morse. Dat stond voorheen nogal los van het geluid van John Lord, nu mengt het beter.

  • Volgende discussie
#2 gbh

Nobody’s Perfect

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Janos
  • Vorige discussie