Closing Time | Deborah Harry & Iggy Pop

Foto: Ted (cc)
Serie:

In 1990 was AIDS een betrekkelijk nieuwe ziekte. Onderzoek was bitter hard noodzakelijk. “Red Hot + Blue” was het eerste van een reeks benefiet-albums waarmee geld werd geworven. Een nog altijd erg leuke elpee, met allerlei nummers van Cole Porter, uitgevoerd door de sterren die in 1990 groot waren: na een intro door Neneh Cherry die uitlegt wat AIDS is, komen onder andere David Byrne, Erasure, the Fine Young Cannibals, the Jungle Brothers, kd lang, Annie Lennox, Sinead O’Connor, The Pogues, the Thompson Twins, U2 en Tom Waits aan bod. Artwork van Keith Haring.

En o ja, Deborah Harry en Iggy Pop zingen “Well, Did You Evah!”, dat in 1956 een duet was geweest uit de film High Society, gezongen door Bing Crosby en Frank Sinatra. Harry en Pop hebben er zichtbaar plezier in de klassieker onherstelbaar te verbeteren, vereffenen en passant een rekening met Pia Zadora en geven een eigen uitleg aan de regel “Have you heard it’s in the stars, next July we’ll collide with Mars?”

Het clipje van Alex Cox, die de zangers overplaatst naar de low society, is verrukkelijk. De lol begint na 1’18” en op 2’24 ziet u in een glimp wat een van de allereerste mobiele telefoons moet zijn geweest.

Reacties (1)

#1 pspan

fantastische LP, helaas niet op Spotify….